Paleis van 57 miljoen euro wordt gesloopt: “Ik ben te ver gegaan”

Château Diter is zeer gekend bij de inwoners van Grasse, vlakbij Saint-Tropez in het zuiden van Frankrijk. Nochtans zal deze imposante residentie van maar liefst 3000 m² (!), opgetrokken in renaissancestijl, binnenkort vernietigd worden. Wil je ook weten waarom?

Le Parisien

Zakenman Patrick Diter gaf aan Le Figaro toe dat hij “te ver is gegaan”. Wat oorspronkelijk een woonst van 200 m² was, is uitgegroeid tot een gigantisch paleis in renaissancestijl. De “château” bevat een zwembad, een helihaven en de totale oppervlakte bedraagt niet minder dan 3.000 m². Om het kosten/batengewijs toch een beetje interessant te houden, verhuurde Diter het gebouw voor bruiloften en zelfs filmproducties.

Jammer genoeg – voor Diter – hebben de vele huurders aardig wat overlast veroorzaakt en dit tot grote ergernis van de omliggende buurt. Na een zeer lange juridische procedure heeft het Hof van Beroep van Aix-en-Provence  uiteindelijk het laatste woord gekregen en beslist dat “alle constructies” moeten worden afgebroken. Die sloop moet binnen 18 maanden uitgevoerd zijn en de dwangsom per dag vertraging komt op 500 euro.

Het pand wordt door de Franse fiscus geschat op 57 miljoen dollar. Pijnlijk.


Terug naar het nieuwsoverzicht