Verhuizen naar een stad waar de levenskwaliteit beter is? Dit is de TOP 10…

Een tip: leer Duits! Voor het tiende achtereenvolgende jaar (sic) is de Oostenrijkse hoofdstad Wenen volgens Mercer de “stad met de beste levenskwaliteit ter wereld”. En ook België doet het niet slecht…

De factoren die de rangschikking bepalen zijn gevarieerd: van de kwaliteit van het openbaar vervoer tot het milieubeleid, de huisvesting, vrije tijd, onderwijs en zelfs de beschikbaarheid van bepaalde producten!

Europa boven

Opnieuw staan er tal van Europese steden in de top 10, met Zürich (2), München (3, samen met Vancouver in Canada en Auckland in Nieuw-Zeeland), Düsseldorf (6), Frankfurt (7), Kopenhagen (8), Genève (9) en Basel (10).

En belgië?

België doet het niet zo slecht. Als eerste (en enige…) Belgische stad in deze lijst staat Brussel op de 28ste plaats. Dat is weliswaar een stuk lager dan Amsterdam (net buiten de top 10) maar veel hoger dan Parijs en Lyon, die respectievelijk de de 39ste en 40ste plaats bezetten.

De VS doet het minder goed

Opvallend is  dat “alle geanalyseerde Amerikaanse steden dit jaar in de rangschikking zijn gezakt”, behalve New York (44stee) dat “een plaats veroverde als gevolg van de voortdurende daling van de criminaliteit”.

Helemaal onderaan…

Daar bengelen steden in Afrika en het Midden-Oosten die met ernstige veiligheidsproblemen kampen. Denk maar aan Port-au-Prince in Haïti (228ste) en Bagdad (231ste), waarvan de laatste weliswaar “een aanzienlijke verbetering van zijn veiligheid en gezondheidsdiensten” is ondergaan. Bangui in Centraal-Afrika en Sana’a in Jemen, twee door interne conflicten verscheurde landen, nemen respectievelijk de 230ste en 229ste plaats in.


Terug naar het nieuwsoverzicht