Een vliesgevel? Is dat wat voor mijn woonst?

Ga je je woning verbouwen, dan is een vliesgevel misschien wat voor jou? Deze niet-dragende constructie is aan een stevige opmars bezig en is het overwegen waard.

Wat is een vliesgevel?

Deze gevel, die ook wel gordijn- of glasgevel wordt genoemd is een niet-dragende gevel meestal opgebouwd uit glas en aluminium. Het is dan ook een lichte constructie die zowel stijlvol als thermisch isolerend is. We zagen deze gevels vooral bij kantoorgebouwen, maar ondertussen zijn ook de particulieren overstag gegaan. Dit type gevel past perfect bij een strakke, moderne woning.

De voordelen van een glasgevel?

Omdat een vliesgevel licht is, valt de kostprijs goed mee. Bovendien houden deze gevels rekening met thermische uitzetting, krimpen en waterafvoer. De gevel kan tegen een stootje en isoleert uitstekend. Dat merk je op je energierekening. Een glasgevel zorgt ook voor veel natuurlijk licht, waardoor je een ruimtelijk en zonnig gevoel krijgt. Met meer dan 400 kleuren kun je op het vlak van styling alle kanten uit. De kleur binnen hoeft ook niet dezelfde te zijn als buiten. Omdat er heel wat profielen verkrijgbaar zijn kun je echt je eigen touch geven aan je woning. Laat de creatieve geest in je los!

Twee verschillende soorten gevels

Er zijn twee verschillende soorten vliesgevels: een zuivere en onzuivere vliesgevel. Een zuivere vliesgevel heeft geen binnenspouwblad, waardoor de gevel volledig los staat van het gebouw. Bij een onzuivere gevel is dit spouwblad er wel en vormt de gevel een schil rond je woning.

Aandachtspunten

Zijn er ook nadelen verbonden aan een vliesgevel? Wel, houd er rekening mee dat een glasgevel best wat onderhoud vergt. De dichtingskit moet om de 10 jaar vervangen worden en ook de glazenwasser zal waarschijnlijk regelmatig bij jou voor de deur staan. Het plaatsen van een vliesgevel is precisiewerk, wat tijd vergt en de kosten kan doen oplopen.


Terug naar het nieuwsoverzicht