5 raamtrends onder de loep

Ramen bepalen voor een groot deel hoe je huis er aan de binnen- en buitenkant uitziet. Livios ging langs bij Oben om de huidige trends te bekijken. En wat blijkt, mensen willen vooral grote, strakke en zwarte ramen. “En ze zullen hun poetsgerief dus mogen bovenhalen”, lacht afgevaardigd bestuurder Jurgen Oben.

Dit en veel meer over ramen en deuren lees je deze week op Livios.

OPINIE: “Zonwering is een must in energie-efficiënte woningen”

De eerste stap naar een duurzame woning is goed isoleren en luchtdicht bouwen. “Maar je moet ook letten op oververhitting door binnenvallend zonlicht”, meent Ann Van Eycken, secretaris-generaal van Verozo, de Belgische beroepsvereniging van zonwering en rolluiken.

Lees meer

5 raamtrends onder de loep

Ramen bepalen voor een groot deel hoe je huis er aan de binnen- en buitenkant uitziet. Livios ging langs bij Oben om de huidige trends te bekijken. En wat blijkt, mensen willen vooral grote, strakke en zwarte ramen. “En ze zullen hun poetsgerief dus mogen bovenhalen”, lacht afgevaardigd bestuurder Jurgen Oben.

Lees meer

Wat kost een voordeur?

De voordeur is de eyecatcher van je woning. Het is dus belangrijk dat deze goed bij je woning past. Logisch dus dat je kan kiezen tussen verschillende materialen, afmetingen, afwerkingen, kleuren, enzovoort. “Er zijn heel wat factoren die de prijs van een voordeur bepalen,” weet Jacky Umans van Profel. “Het prijskaartje van je voordeur is dus afhankelijk van wat jij precies wil.”

Lees meer

7 vooroordelen over raamroosters. Waarheid of fabel?

Tijdens adviesgesprekken aan huis bij (ver)bouwers merken de experten van Dubolimburg, het Limburgse adviescentrum voor duurzaam bouwen, dat er nog veel vooroordelen over raamroosters. Ook bij Renson, producent van ventilatie en zonwering, merken ze dat er nog een aantal misverstanden zijn. Tijd om enkele zaken recht te zetten.

Lees meer

Raam uitbreken en deur van maken

Toegegeven, de onderstaande klus is niet van de minste. Maar een ingreep als deze kan wel een enorm effect opleveren. Bijvoorbeeld als je na een renovatie een terras hebt aan de zijkant van je woning. Door het uitbreken van een raam hoef je niet telkens om te lopen. Handig als er bezoek is in de zomer…

Lees meer


Terug naar het nieuwsoverzicht