Welkom in de eerste veganistische hotelsuite ter wereld

Veganisten consumeren niets van dierlijke oorsprong. Maar wat betekent dit voor alles wat met inrichting te maken heeft? Maak je klaar voor een wereldpremière…

Hilton London Bankside

Welkom in Londen, waar de culinaire ontwerpstudio Bompas & Parr de eerste “veganistische” suite ter wereld heeft onthuld, in het Hilton-hotel dan nog. Om hun doel te bereiken, hebben de ontwerpers uiteraard geen gebruik gemaakt van gangbare materialen, zoals leer, wol en veren maar uitsluitend van… plantaardige oorsprong!

Piñatex

Hilton London Bankside

In plaats van leer kozen de ontwerpers voor Piñatex, een specifieke stof gemaakt van cellulosevezels uit ananasbladeren. Het gebruik van dit type stof is niet onbelangrijk: de ontwerpers knipogen naar de Borough Market, gelegen op een paar minuten lopen van het hotel, waar in Londen voor de allereerste keer een ananas werd verkocht…

Boekweit

Hilton London Bankside

De kussens, traditioneel gevuld met veren, zijn hier gevuld met organisch boekweit, bamboevezels en gierstzaden. De tapijten zijn niet van wol, maar van katoen!

En het eten?

Hilton London Bankside

Uiteraard zijn alle snacks die ter beschikking van de bewoners worden gesteld van de veganistische soort, net als de producten die door schoonmaaksters worden gebruikt.

Bron : dezeen.com


Terug naar het nieuwsoverzicht