7 huishoudelijke taken om zoveel mogelijk calorieën te verbranden

Is ‘meer bewegen’ ook een van jouw goede voornemens voor 2019? Of wellicht heb je nadat de kerstboom de deur uit is, last gekregen van een zogenaamde opruimwoede?

Combineer dit met onderstaande klusjes in en rond je huis, en je zal gemakkelijk en snel calorieën verbranden, zonder het zelf door te hebben. Zo zet je een stapje in de goede richting om de kerstkilo’s vaarwel te zeggen!

Verander je interieur

Kerstboom de deur uit? Dan is dit hét moment om je interieur eens te veranderen! Met 25 minuten slepen, tillen, duwen en schuiven verbrand je gemakkelijk 100 kcal. Helemaal als je een zware zetel of bed hebt. Train je spierballen maar eens goed, en geef je interieur een nieuwe look!

Afwassen

Tijdens een uurtje afwassen en afdrogen verbrand je ongeveer 100 kcal. Negeer de vaatwasser dus maar, en combineer het afwassen met het kijken naar je favoriete Netflix serie. Je zal zien, afwassen was nog nooit zo leuk!

Dweil de vloer

Wanneer je op handen en knieën dweilt, verbrand je wel 245 kcal! Een vermoeiend klusje, je moet immers steeds bukken en weer opstaan, voortbewegen en jezelf rechthouden met je armen terwijl je een arm gebruikt om te dweilen.

Een propere badkamer

Het schoonmaken van de badkamer kan je zien als een echte work-out! Wanneer je 35 minuutjes de badkamer opruimt en kuist, verbrand je ongeveer evenveel calorieën als wanneer je even lang op een loopband rent.

Ramen lappen

Ben jij ook altijd moe na het lappen van de ramen? Dat is begrijpelijk. Door 30 minuten lang ramen te lappen verbrand je immers al 100 kcal. Ramen lappen is dus een effectieve manier om wat extra beweging te krijgen!

Het huis stofzuigen

Heb je een groot huis? Met 60 minuten stofzuigen verbrand je ook zo’n 100 kcal. Al lijken het er soms wel meer te zijn, want stofzuigen kan behoorlijk vermoeiend zijn.

Kook een gezonde maaltijd

Het sleutelwoord is hier gezond, maar wist je dat door groenten te hakken, te snijden en in 45 minuutjes een gerecht voor te schotelen, je al gauw zo’n 100 kcal verbrandt?


Terug naar het nieuwsoverzicht