Wat is vliesbehang en waarom is het zo populair?

11/01/2019 - Immovlan.be

Vandaag de dag is vliesbehang bijna een must geworden. Het overschaduwt als het ware de traditionele behangpapiersoorten. Maar wat verstaan we hier nu onder? En wat zijn de voordelen van vliesbehang?

De laatste jaren is vliesbehang steeds populairder geworden. Het oogt modern dankzij de vele kleurrijke patronen en komt ook bij de renovatie van oude gebouwen van pas omdat vliesbehang onvolkomenheden effectiever verwijdert.

Wat is vliesbehang?

Vliesbestaat uit verschillende vezels, meestal polyester en cellulose, bedekt met een laag vinyl en samengeperst op een papieren drager. Deze specifieke samenstelling biedt verschillende voordelen.

Onvolkomenheden maskeren

Dit type behang is bijzonder geschikt voor imperfecte wanden. Dankzij het hogere gewicht maskeert het beter scheurtjes en andere onregelmatigheden dan traditioneel behang. Het gewicht staat vermeld op het papieren etiket. Tip: hoe hoger het gewicht, hoe beter het papier onvolkomenheden maskeert. Vliesbehang is ook sterker en scheurt niet bij het knippen met een snijder.

Sneller behangen!

Een ander voordeel van vliesbehang is de aanbreng ervan. In tegenstelling tot een traditioneel behang dat op een behangtafel moet worden gelijmd, kan vliesbehang direct op een gelijmde muur worden aangebracht. Dit maakt dat deze klus veel sneller en comfortabeler verloopt. Gebruik wel zeker een speciale vliesbehanglijm die rechtstreeks op de muur wordt aangebracht.

Afwasbaar

Dankzij zijn speciale samenstelling is vliesbehang ook beter bestand tegen vocht. Het kan dus ook gebruikt worden in bijvoorbeeld badkamers en is zelfs afwasbaar in tegenstelling tot een traditioneel behang.

Droog verwijderen

Een ander groot voordeel van vliesbehang is dat het droog kan worden verwijderd en zeer gemakkelijk bovendien. Of toch op voorwaarde dat er voor het vastlijmen een verflaag op de muren werd aangebracht. Onthoud dat vliesbehang verwijderen complexer is als de muur ongeschilderd is.


Terug naar het nieuwsoverzicht