Koppel dakloos vlak voor verhuis naar huurwoonst

4/12/2018

Twee dagen voor de ondertekening van zijn huurovereenkomst en de verhuizing die erop zou volgen, vernam Fabrice dat de eigenares uiteindelijk had besloten het pand niet aan hem te verhuren. Hoe het zover is kunnen komen? Onze collega’s van het Franstalige Sudpresse gingen een kijkje nemen.

We zitten in de gemeente Amay, in de provincie Luik, niet ver van Huy. Fabrice Cauwenbergh, 48 jaar oud, was enthousiast om samen met zijn partner in zijn nieuwe thuis te gaan wonen. Het huis dat hij wilde huren was nieuw en voldeed aan al zijn criteria. Kort na het bezoek aan het pand werd de situatie ingewikkelder: de eigenares vroeg hen om hem een lange lijst met persoonlijke informatie te bezorgen. Fabrice deed dit én kreeg uiteindelijk ook de goedkeuring.

Na de ondertekening van de huurovereenkomst herhaaldelijk te hebben uitgesteld, werd hen plots meegedeeld dat ze de betrokken woning toch niet mochten huren. Het argument? Een scheur in het plafond, wat volgens Fabrice en zelfs de aannemer niets dramatisch is aangezien het om een klassiek fenomeen bij nieuwe constructies gaat. “Toen we haar probeerden gerust te stellen, vond ze een ander excuus om alles te annuleren,” vertelde hij aan Sudpresse.

De dag voor de verhuizing zat het koppel met dozen en gehuurde vrachtwagens… maar zonder woonplaats. Gelukkig zal een schoondochter voor tijdelijke opvang zorgen.


Terug naar het nieuwsoverzicht