Deze meubels zijn heel speciaal en daar is een bijzondere reden voor…

Wat is er zo bijzonder aan dit meubilair? Een hint: het heeft alles met de oorsprong van de gebruikte materialen te maken…

J.C.C. Sudpresse

Katia Shahbenderian en Simon Remy zijn twee Brusselaars die een origineel project gelanceerd hebben: ze gebruiken Aziatische houten eetstokjes om meubels van te maken. In een interview met Sudpresse legt Remy ze uit hoe hun zaak ‘Palito’ tot stand is gekomen: “Het idee kwam in januari. We waren aan het dineren en ik wilde mijn vuile eetstokjes weggooien. Toen zei Katia dat ik ze niet mocht weggooien aangezien ik meubelmaker ben. Er zijn manieren om ze te hergebruiken, zei ze.”

Het meubilair is natuurlijk niet alleen gemaakt van deze eetstokjes, maar ook van ander gerecycleerd hout. Katia, werkzaam in een van de Makisu restaurants, heeft een overeenkomst bereikt met de sushispecialist om de gebruikte eetstokjes op te halen. Met 15 kilo eetstokjes per week krijgen ze er meer dan genoeg om meerdere meubelstukken in elkaar te zetten. Wat volgt, is de lancering van een website, het op de markt brengen van hun creaties en het maken van meubelen op maat.


Terug naar het nieuwsoverzicht