Een sauna thuis: met dit budget moet je rekening houden

De winter nadert en dus hebben we met zijn allen de neiging om het thuis extra gezellig te maken. Wat het warmtegevoel zeker zal verhogen, is een sauna thuis. Maar wat kost zo’n installatie tegenwoordig?

De sauna is typisch Fins. De afwisseling van warmte naar koude maakt dit ritueel bijzonder gezond voor de huid en bovendien doet een saunasessie stress en spanning verdwijnen. Daarnaast helpt het de goede werking van het cardiovasculaire systeem en wordt spierpijn erdoor verlicht.

Binnen of buiten?

Een sauna thuis kan zowel binnen als buiten. Weet dat een buitensauna meer onderhoud vergt.

Aangepast hout kiezen

“Gezien de hoge luchtvochtigheid in een saunacabine is het essentieel om voor een zeer resistente houtsoort te opteren. Je kiest best tussen sparrenhout, scheerlinghout of pijnboomhout, de drie meest gebruikte opties”, zo adviseren onze professionals.

De klassieke sauna

“De klassieke sauna is de bekendste en bestaat uit een houten cabine met banken en een elektrische, gas- of houtkachel. Dit type constructie kan een temperatuur van 100° bereiken. Reken 2.000 tot 2.500 euro voor een mooie tweepersoonshut, installatie inbegrepen.

Combinatie

Je kan ook een sauna installeren die een douche bevat. Zo kan je een sauna en hammam combineren en kiezen tussen droge en vochtige warmte. De prijs? Tot 3.500 euro, alles inbegrepen.

Infrarood

De infraroodcabine werkt met infraroodstralen en de maximumtemperatuur in je sauna zal dan niet hoger liggen dan 55° C. Reken op een budget tussen 2.000 en 2.500 euro.

Buitensauna

Een buitensauna is het duurst en kost gemiddeld 4.000 euro.


Terug naar het nieuwsoverzicht