Vreemd: dit is het meest waanzinnige kantoor ter wereld

Het was een panoramisch dak van een auto dat de ontwerpers van dit microbureau heeft beïnvloed! Welkom in Los Angeles, meer bepaald in de nieuwste creatie van de Knowhow Shop. Die zal je niet onverschillig laten…

Dit kantoortje is maar 14 vierkante meter groot en situeert zich op de binnenplaats van het bovengenoemde atelier. Maar je kan je het ook perfect voorstellen op een parkeerplaats of zelfs op een terras.

Kagan Taylor en Justin Rice, de twee initiatiefnemers van het project, vertellen meer over hun “Lighthouse”: “Lighthouse is een microhuis ontworpen en gebouwd als een meubelstuk. Wij verwierpen van meet af aan de traditionele assemblagemethoden ten voordele van nieuwe bouwmethoden. En inderdaad, het verschilt duidelijk van andere kantoren… Zelfs in Californië!

Alles wordt ter plaatse gebouwd en aangepast aan de behoeften van de klant. Dit verklaart op zijn zachtst gezegd de uitbundige vormen van de zaak… De bouw van dit project vereiste vaardigheden van de filmindustrie en de zelfs nautische wereld, zoals de bescherming van glasvezelpanelen, meestal gebruikt voor de bescherming van jachten.

Er zijn drie openingen naar buiten: een deur, een groot raam en een opening op het dak om de binnenkant te overspoelen met licht. Het kantoor is zeer licht en de ruimte ideaal uitgerust. Een trapeziumvormige plank wordt gebruikt voor de opslag van boeken en andere kantoorbenodigdheden.


Terug naar het nieuwsoverzicht