Villa uit “The Godfather” en “The Bodyguard” te koop voor vele miljoenen

Herinner je je de scène uit de “The Godfather” waarin filmproducer Jack Woltz naast een afgehakte paardenkop ontwaakt? Dat was in hetzelfde landhuis waarvan het personage van Whitney Houston in “The Bodyguard” eigenaar was. En jij kan nu de volgende worden, of toch als je over (heel) veel dollars beschikt.

Top Ten Real Estate / EURweb.com / fineartamerica.com

In deze statische villa uit 1927 werden niet alleen enkele van de meest memorabele Hollywood-filmscènes ooit ingeblikt, het ontwerp ervan staat ook op naam van een bekende architect. Gordon Kaufmann was onder meer verantwoordelijk voor de lijnen van de Hoover Dam in Las Vegas, het Hollywood Palladium, het hoofkwartier van de Los Angeles Times en de Santa Anita Racetrack.

Top Ten Real Estate

Sunset Blvd

De oprit is bijna 245 meter lang en dat mag ook als je weet dat deze paleisachtige woonst op een terrein van ruim 1,4 hectare ligt. Andere kenmerken? Een zwembad dat amper moet onderdoen voor een olympisch exemplaar, een verlicht tennisveld, twee filmzalen, een hotelkeuken enzovoort. Het ligt ook maar drie ‘blocks’ verwijderd van de beroemde Sunset Boulevard, voor wie graag een stapje in de wereld zet en niet met de wagen wil gaan.

Top Ten Real Estate

JFK

Vooral beroemd geworden als filmset, was het pand ook erg geliefd bij de Kennedy’s in de jaren ’60. John en Jackie Kennedy brachten er een deel van hun huwelijksreis door en een deel van het huis werd later gebruikt als ‘war room’ voor de presidentiële campagne van JFK, die uitkwam voor de democraten.

Top Ten Real Estate

Interesse? Dan moet je contact opnemen met Jade Mills van Coldwell Banker in Beverly Hills en 135 miljoen dollar of omgerekend zo’n 117 miljoen euro willen uitgeven. Wie ovestag gaat, zal weliswaar het duurste (en bekendste) huis van de Los Angeles bezitten. (JB)

Top Ten Real Estate

Terug naar het nieuwsoverzicht