Steeds meer agressieve bedwantsen in onze bedden

Ze zijn resistenter dan ooit en steeds talrijker. Sommige specialisten schatten zelfs dat er tegenwoordig drie keer zoveel te tellen vallen als twee jaar geleden…

Beten, jeuk en andere rode vlekken: dit zijn de symptomen die de aanwezigheid van bedwantsen en andere parasieten in je bed verraden. De laatste jaren lijkt hun expansie te zijn toegenomen: “Sinds dit voorjaar is het bijzonder opvallend. Ik denk dat we in België drie keer zoveel gevallen hebben als twee jaar geleden”, legt Catherine Davy, directeur van Coplaclean, uit aan onze collega’s van Sudpresse.

Als bedwantsen steeds vaker voorkomen, dan is dat deels te wijten aan… goedkope vluchten. “Inderdaad, bedwantsen worden het vaakst teruggebracht uit het buitenland en het succes van low-costvluchten heeft bijgedragen tot de groei van bedwantsen. We doen veel werk in vluchtelingencentra, hotels, cottages, jeugdherbergen”, leggen ze uit bij Anticimex. Het probleem is dat de bedwants steeds resistenter wordt tegen insecticiden en dus de tussenkomst van professionals vereist. En dit soort behandeling is niet goedkoop: tel € 75 tot € 300.


Terug naar het nieuwsoverzicht