Oude school in Nijvel elektronisch geveild

Sinds 1 mei is het in de wet voorzien om publieke verkopen via de elektronische weg te laten doorgaan. Dat hebben ze in Nijvel nu voor de eerste keer kunnen meemaken, meerbepaald met de online veiling van de oude school van Thines.

Ville de Nivelles

Experten hadden de startprijs vastgelegd op 210.000 euro. Uiteindelijk wisselde de oude school van eigenaar voor maar liefst 454.000 euro. Burgemeester Pierre Huart is alvast erg tevreden met het resultaat. Hij blijkt grote voorstander van nog meer online veilingen.

Meer dan het dubbele van de prijs

“We wachten alleen nog op de handtekening van de koper om diens identiteit bekend te maken. We zijn in ieder geval zeer tevreden met het laatste bod. Het was een mooie ervaring en een eenvoudige procedure, dus we zullen in de toekomst meer panden via deze weg verkopen”, onderstreept huart.

Gesloten in 1975

De school in kwestie is al dicht sinds 1975 en maakte deel uit van een onteigening in de jaren ’90. Het Waalse Gewest wilde toen de RN25 laten passeren, al was dat niet naar de zin van de buurtbewoners. Naar hen werd uiteindelijk ook geluisterd en het tracé werd herlegd. In 2014 werd de school te koop aangeboden en Nijvel hapte toe. De stad vond echter nooit een geschikte bestemming voor het gebouw.

Lees ook: Online bieden op vastgoed: zo werkt dat


Terug naar het nieuwsoverzicht