Wordt de villa van Koning Boudewijn een hotel?

We schrijven 31 juli 1993w. Het leven in België valt stil nadat bekendraakt dat Koning Boudewijn is overleden in zijn Villa Astrida in het Spaanse Motril. 25 jaar later publiceert Spaans magazine Vanitatis een dossier over de villa in kwestie. Via Sudpresse komen we te weten wat de toekomstplannen zijn.

Koning Boudewijn verloor zijn hart aan Motril nadat hij er eens per helicopter was overgevlogen. Toen was er nog niet veel te zien in het kleine stadje: weinig infrastructuur, zelfs geen restaurant. De Koning en Koningin Fabiola beslisten prompt om er een grote boerderij te kopen, dicht bij het strand, in de nabijheid van Grenada. Het landhuis werd “El Vasco” gedoopt en staat nog steeds op een terrein van 2,6 hectare. Het wisselde van eigenaar in 1960.

Een fantastische tuin!

Ongeveer 30 jaar lang heeft het koningskoppel haar vakanties in alle discretie kunnen doorbrengen op een plaats die ze naar eigen goeddunken hebben ingericht. Hun magnifieke tuin was ingericht door een Belgische specialist en er stond zelfs een bos van palmbomen. Boudewijn bezweek aan een hartaanval toen hij op zijn terras op het eerste verdiep zat.

Van wie is het?

In 2017 wilde de firma Colliers International de villa ombouwen tot een immens hotel met 120 tot 150 kamers. Dat is minder voor de hand liggend dat het lijkt: de eigendomsacte is namelijk zoek, hoewel het pand al jarenlang in handen is van de Spaanse neven en nichten van wijlen Fabiola, die de villa hebben laten verloederen.


Terug naar het nieuwsoverzicht