Deze “vastgoedmakelaars” waren echte oplichters

Ze heten Désirée Delval en Guy Moreau en zijn echte oplichters. Van 2006 tot 2013 hebben ze tientallen mensen geld afhandig gemaakt zodat ze zelf naar het zuiden van Frankrijk konden trekken. Of toch bijna…

Désirée en Guy hielden immokantoor “Immo Model” open in Charleroi. Hun modus operandi? Ze hadden verschillende manieren van werken, aldus Sudpresse. Zo vroegen ze voorschotten die ze zelf opsoupeerden, verkochten ze hetzelfde pand aan meerdere personen (om dan met het geld te gaan lopen) of verkochten ze een deel van een gebouw, zogezegd met een maandelijks rendement voor de koper. Niet dus.

Toen de klokken aan het luiden gingen, was het duo er snel bij om hun zaak failliet te laten verklaren en naar Zuid-Frankrijk te verkassen. Justitie was echter sneller dan hen en inmiddels werd het koppel veroordeeld tot respectievelijk 5 jaar en 37 maanden gevangenisstraf.

Zelf waren ze niet aanwezig op hun proces. Da’s meteen de reden waarom de maximumstraf werd uitgesproken. Ze hebben beroep aangetekend tegen de beslissing en dus zal er later een nieuw oordeel vallen.


Terug naar het nieuwsoverzicht