Immoprijzen: grote terreinen zijn… populair!

28/05/2018 - partner: Le Soir

In tegenstelling tot wat velen denken, trekken we niet alleen massaal de steden in om te gaan wonen maar zijn ook oude hoeves met enorme lappen grond zeer gewild…

Deze informatie komt van de Waalse krant Le Soir: volgens hun onderzoek verkopen grote gronden verrassend goed. Hoeves zijn dus populair en al zeker als ze op een groot terrein staan. Is de hoeve in goede staat, zijn prijzen rond een miljoen euro geen uitzondering. Verkopers zijn vaak boeren die hun activiteiten stopzetten.

Wie zijn de kopers?

Ook al zijn ze in minder goede staat, grote hoeves blijven begeerd, zelfs als de kostprijs van de renovatie (ruimschoots) hoger ligt dan die van de aankoop zelf. En het zijn zeker niet altijd buitenlanders die zo’n boerderij willen, wel integendeel. Engelsen, Duitsers en Nederlanders die in de markt zijn, gaan meestal in Frankrijk zoeken vanwege de lagere prijzen en uiteraard het mooiere weer.

In veruit de meeste gevallen zijn kopers niet van plan om de activiteiten van de landbouwer verder te zetten. Het gaat dus doorgaans om aankopen die volledig op smaak van de nieuwe eigenaar worden gebracht of worden onderverdeeld in verschillende verblijven/appartementen om later te verhuren.


Terug naar het nieuwsoverzicht