Zoveel kost een huis met een houtskelet

Houtskeletbouw is in opmars in België en daar zijn twee hoofdredenen voor. Het bouwen zelf gaat snel vooruit en een huis met een houtskelet isoleert goed. Maar hoe zit het nu met het prijskaartje?

Naast de snelheid van de constructie en de hoge isolatiewaarde (een houten huis regelt de vochtigheid binnenin op een natuurlijke manier), is er nog een ander groot voordeel verbonden aan het bouwen van een huis met een houtskelet. De architect van dienst kan (veel) verder gaan in het vervullen van de creatieve wensen van de klant, vandaag de dag zeker geen onbelangrijk gegeven.

Duurder dan traditioneel bouwen?

Houtskeletbouw is alles samengenomen zeker niet duurder dan traditioneel bouwen. In veel gevallen is het zelfs goedkoper. Een reden daarvoor is dat groot deel van de bouw in een atelier plaatsvindt, ver weg van weer en wind, wat dus ook inhoudt dat je werf minder lang een werf is.

Ten tweede isoleert een huis met een houtskelet, zoals gezegd, erg goed terwijl het binnenin gezond blijft. Dat resulteert in lagere stookkosten eens je erin woont.

Het prijskaartje…

Een huis met een houtskelet laten bouwen, kost gemiddeld tussen 1.000 en 1.700 €/m2, de architect en BTW niet inbegrepen maar de afwerking wel inbegrepen. Let op: wie bepaalde keuzes maakt, kan zowel (fors) onder als boven deze gemiddelden uitkomen.

Meer weten? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

* Verplichte velden


Terug naar het nieuwsoverzicht