Ik verhuis - De professionele verhuizers

U moet een beroep doen op professionele verhuizers? Alles hangt af van de goederen die u moet vervoeren, uw budget, en de tijd waarover u beschikt om te verhuizen.

 

Verhuizen met professionals gaat over het algemeen vlugger, is veiliger voor de meubels en de kostbare voorwerpen, maar het valt wel duurder uit. Professionals hebben onder andere vele nuttige reflexen inzake het beschermen van de breekbare voorwerpen, het plaatsen van de voorwerpen in de vrachtwagen, het vervoeren van de zware meubels, etc. Allemaal reflexen die uw vrienden en kennissen waarschijnlijk niet zullen hebben. Daar komt nog bij dat het besturen van de vrachtwagen een rijbewijs vergt en dat niet iedereen vertrouwd is met een professionele goederenlift.

 

De beste oplossing is om veel zelf te doen (kartonnen dozen voorbereiden, breekbare voorwerpen inpakken, kartonnen dozen verzamelen in een makkelijk bereikbare plaats, …), en de zwaarste of de meest breekbare meubelen alsook het transport aan de professionals over te laten.

 

Maar als u niet veel tijd hebt, kunt u hen ook de hele verhuizing toevertrouwen, van het inpakken tot het uitpakken, zelfs ook het installeren van de televisies, de lampen, etc. Deze formule is natuurlijk duurder, maar is nodig wanneer men niet veel tijd heeft om de verhuizing te organiseren.

 

Hoeveel kost een verhuizing met professionals?

Voorzie gemiddeld zo’n 30 euro per uur per verhuizer of per gehuurd voertuig. Vele verhuizers stellen forfaits en promoties voor. Aarzel dus niet om via de gouden gids of persoonlijke sites informatie in te winnen. Reken op een honderdtal euro per halve dag wat betreft de liften. Het inschakelen van drie verhuizers, een vrachtwagen en een goederenlift gedurende een ochtend kost ongeveer 450 euro.

 

Welke diensten bieden ze aan?

Professionele verhuisfirma’s bieden tal van diensten aan:

  • Het verhuispersoneel.
  • De vrachtwagen met chauffeur.
  • Een goederenlift of heftoestel.
  • Aangepaste kartonnen dozen en verpakkingen (voor boeken, vaatwerk, kaders, ramen, spiegels, etc.)
  • Magazijnen en meubelbewaarplaatsen.
  • De volledige organisatie van internationale verhuizingen.
  • ...

In veel gevallen zullen een goederenlift en een verhuisauto noodzakelijk zijn bij het verhuizen.

U kunt ook geen beroep doen op verhuizers, maar vergeet niet dat iemand een rijbewijs voor vrachtwagens moet hebben of op een correcte manier de goederenlift moet kunnen hanteren. Elke verkeerde handeling of schadegeval is te uwen laste. Met professionele verhuizers hebt u natuurlijk geen problemen.

 

De speciale verpakkingen en dozen zijn minder belangrijk maar kunnen best handig zijn voor de meest breekbare voorwerpen of voor de meer specifieke verhuizingen (verhuizingen van kantoren, restaurants, tentoonstellingen).

 

Meubelbewaarplaats?

Het gebruik van een meubelbewaarplaats is nuttig wanneer u voor een lange periode in het buitenland verblijft. Gedurende uw afwezigheid worden uw goederen bewaakt, verzekerd en hermetisch beschermd tegen vochtigheid. Dit is minder kostelijk dan een maandelijkse huur (ongeveer 150 euro per maand voor een container van 40 m³). Daar komt nog bij dat een woning die leeg staat gedurende een aantal maanden een perfect doelwit is voor inbrekers.

 

Verhuizen naar het buitenland

Professionele verhuisfirma’s bieden u ook de mogelijkheid om uw verhuizing naar het buitenland te organiseren. In dit geval is hun hulp echt onontbeerlijk omwille van de administratieve rompslomp en de samenwerking met de buitenlands verhuizers.

 

Beroepsverhuizers zullen de nodige stappen ondernemen zodat u beschikt over de nodige officiële documenten om de containers over de grens te krijgen of om het transport per vliegtuig of per boot te regelen. Zij zullen verder ook een plaatselijke verhuisfirma contacteren die uw goederen vervoeren naar uw nieuwe woning.

 

Omwille van al deze formaliteiten, vereist een verhuizing naar het buitenland bijna automatisch de hulp van professionele verhuizers.