Ik verhuis - Na de verhuizing

Ziezo, alles werd eindelijk vervoerd naar uw nieuwe woning… Maar het is nog niet gedaan!

 

U moet nog de kasten in elkaar steken en de kartonnen dozen uitpakken (begin met de zaken die u het meest nodig hebt). Op die manier overnacht u in uw nieuwe woning in de beste omstandigheden.

 

In deze fase hebt u normaal gezien al afscheid genomen van de professionele verhuizers, maar uw vrienden kunnen u nog goed van pas komen. Stuur ze dus niet te vlug terug naar huis. In één of twee uur kunnen uw vrienden al heel wat meubels in elkaar steken en tal van dozen uitpakken. Als u dit op uw eentje moet doen, dan zal dit veel meer tijd in beslag nemen. Ook de dozen zouden anders langer blijven rondslingeren. Als iedereen een paar uur langer blijft werken, dan zal het intrekken redelijk opschieten. U zult al goed geïnstalleerd zijn. Het merendeel van de kartonnen zullen uitgepakt zijn. Het vaatwerk zal op zijn plaats staan in de keuken… Dit zal uw eerste dag des te aangenamer maken.

 

Laatste tip: wacht tenminste 12 u alvorens uw koelkast en diepvriezer aan te zetten!

 

Administratieve formaliteiten

Van zodra u in uw nieuwe woning zit, doet u er goed aan om u aan te melden bij de dienst bevolking van uw nieuwe gemeente om uw adreswijziging door te geven. Een wijkagent zal later langskomen om uw aanwezigheid te controleren (één à drie weken later).

 

Ga enkele dagen na de komst van de wijkagent naar de gemeente om de gegevens van uw elektronische identiteitskaart te updaten. Als u nog geen elektronische kaart bezit, dan zult u een nieuwe krijgen mits het betalen van ongeveer 12 euro administratieve kosten.