Tsjechië: Russische villa’s geblokkeerd!

François Piette
François Piette | 20 november 2023

De Tsjechische Republiek heeft een belangrijke beslissing genomen door Russisch vastgoed op zijn grondgebied te blokkeren, een beslissing die op internationaal vlak bijval krijgt.

villa
Marek Omasta

De Tsjechische regering heeft besloten om vastgoed dat toebehoort aan Rusland te blokkeren, waardoor ze nu niet meer verkocht of verhuurd kunnen worden. De maatregel, aangekondigd door Tsjechisch minister van Buitenlandse Zaken Jan Lipavsky, is bedoeld om te voorkomen dat Rusland deze activa gebruikt als financieringsbron voor zijn activiteiten in Oekraïne.

Internationale reacties

Het Tsjechische besluit werd toegejuicht door Oekraïens minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba, die de beslissing omschreef als een "principiële maatregel". Kuleba drong er ook bij andere landen op aan om dit voorbeeld te volgen en suggereerde dat bevroren Russische fondsen, al dan niet in de vorm van vastgoed, zouden kunnen bijdragen aan de wederopbouw van Oekraïne.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼