Droomhuis: de villa van William Holden in Palm Springs

François Piette
François Piette | 19 november 2023

De villa van William Holden in Palm Springs is een iconische plek in de geschiedenis van Riverside County. De eerste eigenaar van deze villa speelde tussen 1930 en 1980 talloze rollen in de filmindustrie. Hij verwierf grote bekendheid voor de personages die hij vertolkte in films als Sunset Boulevard, Stalag 17 en The Towering Inferno.

house palm springs
Pierre-Benoît Sépulchre

Palm Springs, een stad in de Sonorawoestijn in Zuid-Californië, staat bekend om zijn thermale bronnen, chique hotels en golfbanen. Het staat ook bekend om de vele gebouwen met een "Mid-Century Modern" architectuur die populair waren in de Verenigde Staten en Europa van 1945 tot het einde van de jaren 1960.

house palm springs
Pierre-Benoît Sépulchre

Deze gelijkvloerse villa onderscheidt zich door een grote glazen oppervlakte, met uitzondering van de gevel, die lijkt te bestaan uit een lange muur beschermd door een discrete witte omheining. Het is een opmerkelijk voorbeeld van het gouden tijdperk van de 20ste-eeuwse architectuur, dat in het bijzonder in deze stad kon gedijen dankzij het bijna onbeperkte financiële vermogen van rijke eigenaren die een uitvalsbasis wilden bouwen, ver weg van de drukte van Los Angeles. Ze wilden allemaal vanuit hun woonkamer kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de nabijgelegen bergen.

house palm springs
Pierre-Benoît Sépulchre

Deze villa van 415 m², gebouwd in 1956, beschikt over 5 slaapkamers, 5 badkamers en maar liefst 45 draaiende deuren en ramen. Een zwembad maakt uiteraard ook deel uit van het pakket. Na de dood van William Holden in 1981 heeft de villa verschillende eigenaren gehad en is ze op verschillende momenten gerestaureerd. Het is een populaire bestemming geworden voor liefhebbers van moderne architectuur en de geschiedenis van Hollywood, en wordt soms gebruikt voor evenementen en filmopnames.

house palm springs
Pierre-Benoît Sépulchre

De villa van William Holden kan op verzoek worden bezocht via het toeristenbureau van Palm Springs.

 

 

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼