Wasruimte: 5 onmisbare accessoires!

10/06/2021

Heel wat mensen denken dat een wasruimte enkel bestaat uit een wasmachine, een waslijn en een strijkplank. Drie basics die al snel ontoereikend kunnen zijn, vooral voor een groot gezin! Wanneer je een wasruimte die naam waardig wil inrichten, moet je zeker ook deze vijf onmisbare elementen integreren!

Is de goede oude plastic wasmand verleden tijd?

Integendeel! Zet hem onder het glazen raam van de wasmachine, en je kan die makkelijker leegmaken, en vermijd je dat het schone linnengoed met de vloer in aanraking komt. Hij kan ook gebruikt worden om droog wasgoed te vervoeren in afwachting van de strijk. Gebruik voor vuile was eerder een gesloten linnenmand om eventuele onaangename geurtjes te isoleren.

Schappen of dozen?

Opbergruimte in de buurt van je wasmachine kan ook onmisbaar zijn. Waarom? Eenvoudigweg om je wasproducten in te bewaren, zoals wasmiddelen, wasverzachters en vlekverwijderaars. Het is het beste om al deze dingen bij de hand te hebben. Je kunt dus het beste een kast of plank in de buurt van je wasmachine zetten. En als je kleine kinderen hebt, zet dan zeker alles hoog!

Werkblad

Net als in de keuken kun je ook een werkblad voorzien. Dat is heel praktisch en helpt je om droog wasgoed op te vouwen zonder het naar de woon- of slaapkamer te hoeven dragen. Als je voor deze oplossing kiest, let er dan op dat je toestellen koopt met een opening aan de voorkant. Bovenladers verhinderen dat je werkbladen installeert.

Een wasmachine en een droogkast

Terwijl een koppel zonder kinderen zich kan behelpen met een droogrek, kunnen gezinnen met kinderen niet zonder een elektrische droger. Condenserende modellen kunnen zonder werk geïnstalleerd worden, terwijl bij ontluchtende modellen in de muur geboord moet worden voor een ventilatiekanaal. Zet de wasmachine en droger naast elkaar om tijd te besparen bij het overbrengen van wasgoed van de ene naar de andere. Je kunt de droger ook boven op de wasmachine zetten om ruimte in de kamer te besparen.

Mechanische ventilatie

Om er ten slotte voor te zorgen dat je wasruimte haar werk goed doet, zorg je ervoor dat ze voorzien is van mechanische ventilatie als de ruimte geen ramen heeft. Zo kan vocht ontsnappen en wordt condensvorming voorkomen..