Trend: Kleren wassen met magnesium, wel zo’n goed idee?

29/04/2020

Het label TerraWash claimt het nieuwe mirakel voor de wasserij te zijn. Een 100% milieuvriendelijke technologie uit Japan, gebaseerd op het principe dat magnesium, wanneer het in contact komt met zuiver water, een alkalisch medium genereert dat de verwijdering van vlekken op het wasgoed, evenals schimmels, ziektekiemen, bacteriën en geuren vergemakkelijkt. Maar is dit echt het geval?

TerraWash wordt geleverd in de vorm van een polyester en nylon tas die een magnesiumblok bevat. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit mineraal een alkalische reactie met zuiver water veroorzaakt, wat zeer effectief is in het verwijderen van vuil. Behalve dat in onze streken het leidingwater verre van zuiver is! Het is namelijk rijk aan kalksteen, wat alle door het Japanse label geprezen effecten teniet doet.

Volgens Test Aankoop zou het wassen van wasgoed met gewoon water, zonder wasmiddel, net zo effectief of zelfs beter zijn dan het wassen met het magnesiumblok. De Belgische consumentenvereniging heeft opgemerkt dat de combinatie van het TerraWash-zakje met conventioneel leidingwater kan leiden tot magnesiumafzetting op je kleren.

TerraWash is 100% milieuvriendelijk en zorgt er zogezegd voor dat je een jaar lang zonder wasmiddel kan. Dit is niet het geval, tenzij je over een waterverzachter in combinatie met een osmose-unit beschikt. Het zou zonde zijn om 40 euro – de prijs van het product – als het ware weg te smijten.

Klik hier voor je eerste Cozyvisit!