7 tips om je berging/wasruimte optimaal te benutten

27/03/2018 - partner: Immovlan.be

Een ruimte die ontzettend vaak wordt vergeten, maar toch heel wat mogelijkheden biedt? Je wasplaats of berging! Vaak vind je er de wasmachine en droogkast, maar voor de rest…

Wil je meer uit deze ruimte halen? Wij geven je alvast 7 handige tips mee om je wasplaats optimaal te benutten.

1.Jouw bergplaats als wasruimte

In een kleine ruimte kun je de wasmachine en droogkast op elkaar stapelen. Heb je wat meer ruimte, dan kun je deze naast elkaar plaatsen en er een maatkast rond (laten) maken. Zo kun je het werkblad boven de machines gebruiken om je was te sorteren, terwijl de kasten bovenaan voor extra opbergruimte zorgen.

Als het kan is het sowieso ook een goed idee om een extra spoelbak in je berging te plaatsen. Zo kun je snel nog het slijk van de voetbalkleding spoelen, voordat deze in de was gaat.

2. Denk ergonomisch

Je staat ervan versteld hoeveel tijd je met de was bezig bent. Plaats daarom je wasmachine en droogkast op een ergonomische hoogte. Een tiental centimeter van de grond is veel beter voor je rug. Op lange termijn vast en zeker de moeite waard.

3. Ga voor metalen of kunststof rekken

Vaak doet de berging ook dienst als opslagruimte. Om conserven en andere spullen te bewaren zijn metalen of kunststof rekken ontzettend handig. Ze zijn makkelijk te monteren en je kunt zelf de hoogte bepalen.

4. Kies voor ledverlichting

De wasplaats is een ruimte waar je vaak snel binnen en buiten gaat. Ledverlichting geeft quasi onmiddellijk een volledige lichtsterkte in tegenstelling tot bijvoorbeeld TL-lampen. Zo win je tijd en het is nog ecologisch ook.

5. Ga voor transparant

Wil je snel je spulletjes kunnen terugvinden? Ga dan voor transparante opbergdozen. Zo zie je onmiddellijk wat er zich in een doos bevindt en hoef je veel minder te zoeken.

6. Werk met magneten

Wil je ook je gereedschap in je berging kwijt? Een handige magnetische strip oogt niet alleen leuk, het is ook een handige manier om snel het juiste gereedschap te vinden.

7. Vloerverwarming

Het is misschien een fikse investering, maar heb je de mogelijkheid: doen. Je was is eens zo snel droog, wat voor minder rommel zorgt!