Hout stoken als een pro in 6 stappen

21/09/2017

Hout stoken is simpel. Op een gezonde en efficiënte manier verwarmen met hout is minder evident. Zelf voor je brandhout zorgen, is een kwestie van de juiste keuzes maken en veel geduld tonen. Maar hoe begin je daaraan? Wij loodsen je in zes stappen van het bos tot in de woonkamer. Dit en veel meer over kachels en haarden lees je deze week in deze Livios-special.

Van kap tot kachel: stoken als een pro in 6 stappen

Hout stoken is gemakkelijk. Op een gezonde en efficiënte manier verwarmen met hout is minder evident. Zelf voor je brandhout zorgen, is een kwestie van de juiste keuzes maken en veel geduld tonen. “Maar het blijft populair”, merkt Peter Marchand van Dutry op. “Ruim de helft van onze klanten zorgt zelf voor zijn voorraad.” Maar hoe begin je daaraan? Wij loodsen je in zes stappen van het bos tot in de woonkamer.

Lees meer

Krijg jij het warm van deze 44 kachels en haarden?

Een knisperend vuur, een warme gloed en een gezellig lichtspel… Het ideale decor om een koude avond op te warmen. De stijl van dat decor bepaal je helemaal zelf. Hou je van strak modern of aanschouw je liever een landelijk tafareel in je living?

Lees meer

Wat kost een pelletkachel?

Een pelletkachel, da’s de gezelligheid van een houtkachel en het comfort van een centrale verwarming. Maar gezien het uitgebreide aanbod, is de vraag welk budget je best reserveert voor een degelijk model. Wim Vanlede van Stroomop wijst op de belangrijkste aandachtspunten.

Lees meer

Checklist kachels en haarden

Om zeker te zijn dat je geen zaken over kachels en haarden over het hoofd ziet, kan je er deze handige checklist op naslaan. Wil je meer weten over bepaalde onderwerpen, ga dan naar de rubriek kachels en haarden en krijg alle antwoorden.

Lees meer

Klus: vrijstaande houtkachel plaatsen

Een houtkachel is pure gezelligheid! Wij tonen je hoe je de installatie voor je eigen rekening neemt. Laat wel altijd je schouw eerst controleren door een schoorsteenveger.

Lees meer

{{NEWSLETTER_BOX}}