250 euro per jaar voor verwarming én warm water, hoe doe je dat?

19/10/2017

Amper 250 euro, goed voor de aankoop van 1 ton houtpellets. Meer heeft Karel Beuckelaers uit Herent niet nodig om de winter door te komen. Hij deelt zijn beste tips met Livios! Dit en veel meer over energiebronnen en hernieuwbare energie lees je deze week op Livios.

Karel betaalt slechts 250 euro per jaar voor verwarming én warm water. Dit is zijn geheim!

Amper 250 euro, goed voor de aankoop van 1 ton houtpellets. Meer heeft Karel Beuckelaers uit Herent niet nodig om de winter door te komen. Hij deelt zijn beste tips met Livios!

Lees meer

Groen, groener, groenst: met deze technieken scoor je ecologisch én financieel!

Tot nu toe waren warmtepompen en zonneboilers minder aantrekkelijk bij de berekening van het E-peil. Die lacune zet de Vlaamse regering binnenkort recht door de rekenmethodiek te optimaliseren. Groene warmte wordt zo interessanter dan ooit. Is dit hét moment om een zonneboiler of warmtepomp te installeren en een premie aan te vragen? Of kies je beter voor een pelletketel? Laurens Gysels van BAS-bouwen, een kenniscentrum rond toekomstgericht en energiezuinig bouwen, hakt samen met ons de knopen door!

Lees meer

KEUZEWIJZER: Bodem, lucht of water: welke warmtepomp voor jouw gezin?

Warmtepompen bestaan in verschillende varianten. In de praktijk is het meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget.

Lees meer

UITGEREKEND: Wat kost een zonneboiler?

Je zou graag profiteren van gratis zonne-energie en je wilt weten hoeveel ‘gratis’ precies kost? We vroegen het aan Dieter Vincke van fabrikant Stiebel Eltron.

Lees meer

";Elektriciteit te duur om warmtepomp te laten renderen"

Waarom worden er per jaar minder dan 10.000 warmtepompen verkocht en meer dan 200.000 verwarmingsketels? Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt zich grote vragen bij het huidige energiebeleid in ons land.

Lees meer

Help, er zit een lek in mijn stookolietank!

Of je jouw stookolietank nog gebruikt of niet, een lek in een ondergronds reservoir moet onmiddellijke prioriteit krijgen. Als je bodem verontreinigd geraakt, heeft dit namelijk serieuze gevolgen. Onlangs nog werd een 81-jarige vrouw uit Ardooie slachtoffer van een lek in haar tank. Zij moet nu meer dan 80.000 euro ophoesten.

Lees meer

{{NEWSLETTER_BOX}}