3 verwarmingstechnieken die je (mogelijk) nog niet kent

28/11/2019

Hoe verwarmen we in de toekomst? Een belangrijke stap is overschakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Verwarm je met een oude ketel?

Dan zal je die op termijn moeten vervangen door een andere verwarmingsmethode. Ken je deze technieken al? Dit en veel meer over verwarmingtechnieken lees je deze week op Livios.

“In een hernieuwbare toekomst verwarmen we collectief”

Komt er een verbod op houtkachels? Mag je in een nieuwbouw nog verwarmen op pellets? En hoe zit het met de uitstoot van fijnstof? Stuk voor stuk vragen waar (ver)bouwers van wakker liggen. En waarop het antwoord veel meer inhoudt dan een eenvoudige ja of nee. Daarom bracht Livios acht experts samen voor een debat over biomassa. Vandaag deel 2: hoe maak je als (ver)bouwer de juiste keuzes op het vlak van hernieuwbare energie?

Lees meer

3 verwarmingstechnieken die je (mogelijk) nog niet kent

Hoe verwarmen we in de toekomst? Een belangrijke stap is overschakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Verwarm je met een oude ketel? Dan zal je die op termijn moeten vervangen door een andere verwarmingsmethode. Ken je deze technieken al?

Lees meer

Wat is groen gas?

De klimaatdoelstellingen verplichten ons om te evolueren naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050. Dat betekent dat we overstappen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. In die energietransitie kan ook groen gas een rol spelen.

Lees meer

Keuzewijzer: welke vloerverwarming kies jij?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor vloerverwarming. Voor de heerlijke stralingswarmte. Voor het energiezuinige karakter van verwarming op lage temperatuur (tussen 30 en 45°C). Of gewoon om praktische redenen: vloerverwarming neemt geen plaats in, dus heb je meer ruimte in huis. Maar welk type vloerverwarming heb jij nodig in je nieuwe of bestaande woning? Wij wijzen de weg!

Lees meer