Waarom je voor elektrische vloerverwarming moet kiezen

19/06/2019

Veel Belgen en Nederlanders maken de keuze, in het kader van de verduurzaming van de woning. Elektrische vloerverwarming bestellen, is dan ook een slimme zet.

Om je heen, vooral in de media, wordt het beeld geschetst dat vooral de warmtepomp als vervanger van aardgas dé milieuvriendelijke oplossing is. Het belang en de voordelen van een elektrische vloerverwarming – die ook veel energie bespaart – blijft hierdoor wat onder de oppervlakte.

Waarom de keuze voor elektrische vloerverwarming slim is

Over elektrisch aangestuurde vloerverwarming bestaan nogal wat vooroordelen en verkeerde aannames. Mensen denken dat een elektrische vloerverwarming duur is, weinig bespaart en daarom naar verhouding geen efficiënte oplossing is voor het verwarmen van de woning. Maar dat is niet zo. Sterker nog, wie elektrische vloerverwarming laat installeren, profiteert van heel wat aantrekkelijke pluspunten van dit type verwarming:

  • Vloerverwarming op elektriciteit is, zo heeft onderzoek aangetoond, 100 procent energie-efficiënt. Sterker nog: elektrische vloerverwarming levert 40 procent meer warmte op dan andere soorten vloerverwarming zoals vloerverwarming via de waterpomp).
  • Wie zijn of haar huis goed laat isoleren, kan door het inbouwen van elektrische verwarming financieel flink profiteren en besparen. De besparing loopt al snel op tot tientallen euro’s per maand en honderden euro’s per jaar.
  • De aanschafkosten van elektrische verwarmingen liggen lager dan veel mensen denken. De aankoop én installatie is doorgaans zelf voordeliger dan bij andere soorten vloerverwarmingen. Dit heeft te maken met het feit dat elektrische verwarmingen gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Er zijn geen waterleidingen nodig en de installatie hoeft niet op de centrale verwarming aangesloten te worden. Voldoende is een verbinding van het systeem met het elektriciteitsnetwerk.
  • Vloerverwarmingen op elektriciteit kunnen goed in dunnere vloeren worden verwerkt. Er gaat slecht een dun matje overheen en dan kan de vloer erop gelegd worden. Je hebt dus geen dikke overvloer nodig die ruimte in beslag neemt.
  • Door het plaatsen van vloerverwarming op elektriciteit wordt het in huis een stuk aangenamer. Elektrische vloerverwarming maakt de woning niet alleen comfortabel en evenwichtig warm, maar ook de opwarmtijd is beperkt. Elektrische vloerverwarming werkt razendsnel!

Laat je goed inspireren en informeren

Wanneer je elektrische vloerverwarming wilt plaatsen, laat je door een expert dan goed informeren. Laat je inspireren door de diverse opties die er zijn qua uitvoering, uitstraling en prijs. Door een offerte op te vragen, weet je precies waar je aan toe bent. Wacht niet langer en kies ook voor het slim verduurzamen van jouw woning.