Verwarmingsketel vervangen: deze fouten moet je vermijden

12/10/2018

Het vervangen van een bestaande verwarmingsketel is dé manier om snel en doeltreffend energie te besparen.

Maar soms loopt het mis. Jan Deklerck, productmanager bij Remeha, wijst op tien valkuilen die je absoluut moet vermijden. Dit en veel meer over centrale verwarming lees je deze week op Livios.

Vervangen ketel blijft gouden zet. Maar vermijd deze blunders!

Het vervangen van een bestaande verwarmingsketel is dé manier om snel en doeltreffend energie te besparen. Maar soms loopt het mis. Jan Deklerck, productmanager bij Remeha, wijst op tien valkuilen die je absoluut moet vermijden.

Lees meer

Dilemma: nog één keer gas of nu al een warmtepomp?

Iedereen die bouwt of renoveert staat voor de keuze: kies ik (opnieuw) voor een verwarmingsketel op aardgas of zet ik nu al de stap naar een warmtepomp? Nu Nederland heeft aangekondigd dat het in sneltempo zijn gaskraan dichtdraait, laait ook bij ons het debat rond groene verwarming op. Maar tussen droom en werkelijkheid gaapt een verschil van ettelijke duizenden euro’s. Daarom vroegen wij aan vijf experts wat zij zouden doen. “95% kiest nog voor een cv-ketel.”

Lees meer

Nieuw voor je centrale verwarming: van radiatoren tot ketels

Hoe je woning verwarmen? Wij zetten de nieuwste toestellen voor je op een rij. Van radiatoren en vloerverwarming tot slimme gaswandketels en warmtepompen.

Lees meer

Richtprijzen verwarming

Wat is een correcte prijs voor verwarmingselementen en ketels? Raadpleeg onze richtprijzen.

Lees meer

KLUS: centrale verwarming ontluchten en bijvullen

Bij een niet goed werkende centraleverwarmingsinstallatie schort er meestal iets met de hoeveelheid lucht en water in het systeem. Als radiatoren bijvoorbeeld maar half warm worden, of borrelende geluiden maken, dan zitten er luchtbellen in de verwarmingsleidingen en radiatoren. Daarom is het goed dat je het systeem af en toe ontlucht, en opnieuw met water bijvult.

Lees meer