Stoken als een pro in 6 stappen

20/09/2018

Hout stoken is gemakkelijk. Op een gezonde en efficiënte manier verwarmen met hout is minder evident. Zelf voor je brandhout zorgen, is een kwestie van de juiste keuzes maken en veel geduld tonen.

“Maar het blijft populair”, merkt Peter Marchand van Dutry op. “Ruim de helft van onze klanten zorgt zelf voor zijn voorraad.” Maar hoe begin je daaraan? Wij loodsen je in zes stappen van het bos tot in de woonkamer. Dit en veel meer over kachels en haarden lees je deze week op Livios.

Stoken als een pro in 6 stappen

Hout stoken is gemakkelijk. Op een gezonde en efficiënte manier verwarmen met hout is minder evident. Zelf voor je brandhout zorgen, is een kwestie van de juiste keuzes maken en veel geduld tonen. “Maar het blijft populair”, merkt Peter Marchand van Dutry op. “Ruim de helft van onze klanten zorgt zelf voor zijn voorraad.” Maar hoe begin je daaraan? Wij loodsen je in zes stappen van het bos tot in de woonkamer.

Lees meer

Nieuwbouwers aan de kachel

Houtkachels en open haarden liggen opnieuw onder vuur. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij zijn ze de belangrijkste veroorzakers van het dodelijke fijnstof. Toch is houtverwarming allesbehalve ten dode opgeschreven. De bouwsite Livios zocht en vond bouwers die resoluut zweren bij een kachel.

Lees meer

Wat kost een pelletkachel?

Een pelletkachel, da’s de gezelligheid van een houtkachel en het comfort van een centrale verwarming. Maar gezien het uitgebreide aanbod, is de vraag welk budget je best reserveert voor een degelijk model. Wim Vanlede van Stroomop wijst op de belangrijkste aandachtspunten.

Lees meer

Richtprijzen kachels en haarden

Hoeveel kost een kachel of haard op gas, hout, pellets, …? Raadpleeg onze richtprijzen en betaal de correcte prijs.

Lees meer