Zomer? Tijd om met je verwarming aan de slag te gaan!

28/06/2018 - partner: Immovlan.be

De zon schijnt, de terrassen lopen vol en je smijt alle ramen thuis open, waarschijnlijk denk je geen moment aan je verwarming in de zomer.

Nochtans, als je je verwarming zomerklaar maakt, kan je heel wat geld besparen en ben je volgende winter verzekerd van een perfect werkende verwarming. Wij geven je alvast 5 tips mee.

Ga voor de zomermodus

Heel wat moderne ketels beschikken over een zomermodus, vergeet deze dus niet in te schakelen.

Houd rekening met je vakantie

Ga je op vakantie? Wederom hebben moderne ketels hier vaak een programma voor, maar net zo goed zet je je thermostaat een flink aantal graden lager, zodat je zeker je huis niet verwarmt tijdens je afwezigheid.

Zet de kranen eens helemaal open

Staat je verwarming op zomerstand? Mooi, zet dan de thermostatische kranen maar eens helemaal open. Zo voorkom je verkalking. Een gegeven dat in de winter voor de nodige problemen kan zorgen.

Plan nu je onderhoud in

In het najaar als het stevig begint af te koelen contacteren de meeste mensen de verwarmingsspecialist voor het onderhoud van hun installatie. Vaak is het dan wekenlang wachten, terwijl ze in de zomer veel meer tijd hebben. Houd natuurlijk wel rekening met het bouwverlof. Een goed onderhouden verwarmingsketel verbruikt al snel 10% minder, dan een slecht onderhouden toestel. Bovendien is het wettelijk verplicht, dus ontsnappen kan je er niet aan.

Is je ketel toe aan vervanging? 

Is je ketel ouder dan 15 jaar, dan loont het misschien de moeite om deze te vervangen. De toestellen die vandaag de dag op de markt zijn, zijn een stuk performanter. De nieuwe technieken zorgen niet enkel voor een hoger rendement, ze zijn vaak ook een stuk beter voor het milieu. Je bespaart op je energiefactuur waardoor je je investering al snel kan terugverdienen. Laat die winter maar komen!