Verhuizen: 5 keer de juiste reflex

30/03/2021

Niets is stresserender dan een verhuis, zelfs voor wie goed georganiseerd is. Door de juiste reflexen toe te passen, zou alles vlot moeten verlopen!

Het moment om te sorteren

Het vooruitzicht van een verhuizing is het beste excuus om grote schoonmaak te houden en komaf te maken met rommel. Scheid wat je wilt houden van wat je weg wil geven of verkopen. Zo bespaar je ruimte in je verhuisdozen, en spaar je wat geld!

Organiseer de inhoud van je dozen

Stel dozen samen door te verzamelen wat in dezelfde kamer of zelfs dezelfde kast te liggen komt wanneer je eenmaal in je nieuwe huis zit. Hierdoor spaar je kostbare tijd uit bij het uitpakken van je dozen. Doe die dozen ook niet te vol. Hoe zwaarder je ze laadt, hoe groter de kans dat ze stuk gaan.

Markeer je dozen

Noteer voor het gemak op je dozen alle info die nuttig kan zijn, en dat op meerdere zijden! Op elkaar gestapeld, blijven ze zo herkenbaar. Dit maakt het makkelijker voor de verhuizers of je vrienden om je te helpen!

Reinig je gordijnen, tapijten en zetels

Maak gebruik van je verhuis om schoon te (laten) maken wat zelden wordt schoongemaakt. Doe je tapijten en gordijnen naar de droogkuis en was de hoezen van je zetels als dat kan. Zo ben je er zeker van dat je perfect schone accessoires hebt in je nieuwe huis, vrij van stof en huisstofmijt.

Maak kopieën van belangrijke documenten

Tijdens het verhuizen verlies je vaak dingen, of het nu gaat om belangrijke documenten, een harde schijf of zelfs sleutels. Daarom raden we je aan om een reservekopie van je belangrijke bestanden te maken of ze in de cloud te zetten. Maak van de gelegenheid gebruik om al je belangrijke documenten te scannen en ze, ook hier weer, in de cloud op te slaan. Verzamel al je sleutels in één doos. Zo voorkom je ongemakken!


window.didomiOnReady = window.didomiOnReady || [];