Kleiner gaan wonen? Zo sla je je spullen veilig op!

11/05/2020 - partner: Immovlan.be

Verhuis je naar een kleinere woning, maar heb je heel wat spullen? Dan wil je die misschien wel houden en ergens stockeren. Maar net zo goed moet je al uit je oude huis, terwijl je nieuwe woning nog niet klaar is. Wij geven je alvast een aantal mogelijkheden om je spullen veilig op te slaan.

Reken op een erkend verhuisbedrijf

Niet elk verhuisbedrijf biedt de mogelijkheid, maar bij heel wat verhuisfirma’s kun je je inboedel veilig opslaan. Vaak hebben ze elektronisch beveiligde opslagplaatsen waar je spullen veilig staan.

Opslagruimte huren

Er zijn wel enkele bedrijven in België die gespecialiseerd zijn in het verhuren van opslagruimte voor particulieren. Dit is vaak net iets goedkoper dan beroep doen op een verhuisbedrijf en vaak ook net iets toegankelijker. Deze opslagboxen zijn er in verschillende afmetingen, zodat je kunt kiezen hoeveel ruimte je nodig hebt. Uiteraard is de prijs daarop gebaseerd.

Opslagruimte op afroep

Er zijn zelfs bedrijven die je spullen bij je thuis komen oppikken en vervolgens stockeren tot je ze weer nodig hebt en komen afleveren op je nieuwe adres. Tussentijds je spullen bezoeken is vaak niet mogelijk, dus daar moet je wel rekening mee houden. Beschouw het eigenlijk als een verhuisfirma, maar dan met tijdelijke opslag.

Check de voorwaarden!

Ga je je spullen ergens stockeren? Geweldig, maar check altijd even de voorwaarden en bekijk hoe je spullen worden opgeslagen. Zorg er ook voor dat je spullen verzekerd zijn tijdens deze opslag. Verzeker jezelf van het feit dat je niet voor verrassingen komt te staan bij diefstal of beschadiging.

Weet dat er quasi altijd wel een geschikte opslagruimte valt te verkrijgen, die ook nog eens veilig is. Het spreekt voor zich dat dit in grote steden net iets meer voorkomt dan op het platteland, maar dan zijn dan weer vaak andere uitwijkmogelijkheden.