4 tips om je woning stijlvol in te delen

30/12/2019 - Immovlan.be

Grote open ruimtes zijn mooi, maar soms is het nuttig om ruimtes op te delen. Daar heb je muren voor, maar er zijn ook andere oplossingen. Met de roomdividers kun je heel wat kanten uit. Ze zijn er in alle mogelijke vormen en maten en wij reiken je alvast enkele oplossingen aan.

Ga aan het slalommen

Wil je grote ruimtes op een elegante manier breken, ga dan aan het slalommen. Met functionele meubels aan beide kanten van je woonkamer, die loodrecht op de muren staan kun je de ruimtes opdelen. Zo kun je vakken maken, elk met een andere functionaliteit.

Lage kasten

Door lage kasten strategisch te plaatsen, kunnen ze perfect dienen als roomdivider. Bovendien maken ze de ruimtes niet al te beklemmend en blijft er genoeg lichtinval. Door lage kasten loodrecht tegen de muren te zetten, schep je verschillende hoekjes in huis. Met lage kasten blijft het gevoel van open ruimte behouden, maar creëer je toch bijkomende functionaliteit én knusse hoekjes.

Vitrinekasten

Ze kunnen wat oubollig aandoen, maar mits een goede styling kunnen vitrinekasten zeker ruimten opdelen. Als je een verwoed verzamelaar bent, showen ze natuurlijk ook perfect je collecties. Een vitrinekast vormt vaak een blikvanger, kan heel wat spulletjes bevatten, zonder dat de ruimte rommelig oogt.

Zetel(s)

Een roomdivider hoeft geen muur of een kast te zijn, ook een zetel voldoet uitstekend. Ook de vloer kan helpen bij het scheppen van een onderverdeling. Laat tegels bijvoorbeeld in hout overgaan of kies voor een soortgelijk alternatief. Zeker als je zetel zowat het hoogste element is in de ruimte, werkt dit uitstekend.