Vakantie: 5 tips om inbraak te vermijden

22/07/2019 - partner: Immovlan.be

Sudpresse ging bij beveiligingsexpert Cédric Le Blévennec te rade voor advies zodat we met z’n allen met een gerust hart op vakantie kunnen vertrekken. Een kort overzicht.

1. Laad in uit het zicht van anderen

Wie je ziet inladen, weet dat je vertrekt. Probeer dit te vermijden, wat natuurlijk niet gemakkelijk is als je geen garage hebt…

2. Er bewoond uitzien

Cédric Le Blévennec legt uit: “Dieven houden je huis goed in de gaten. Ze zullen opmerken als de lichten altijd tegelijk aan en uit gaan of als je post in de bus blijft steken. Het is dus belangrijk dat het er bewoond uitziet. Een ‘slim huis’ kan natuurlijk ook helpen.”

3. Zet het alarm aan

Klinkt logisch en toch vergeten veel Belgen dit voor ze op vakantie vertrekken. Uiteraard is een alarm geen garantie dat er niet wordt ingebroken maar het schrikt de meeste dieven wel af.

4. Hou je tuin en/of terras netjes

“Dieven gebruiken vaak voorwerpen die rond het huis slingeren om binnen te geraken. Het is dus van cruciaal belang om zo min mogelijk zaken achter te laten. Dat geldt ook voor stenen, tuinkabouters enzovoort.”

5. Vraag aan je buur om voor je huis te parkeren

Je buur, of een kennis kan natuurlijk ook. De bedoeling is natuurlijk dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is of tenminste in de buurt.