5 verhuistips waar je nog niet eerder aan gedacht hebt

11/12/2018

Een nieuwe woning in het vooruitzicht is natuurlijk super om naar uit te kijken, de verhuis zelf kan echter een obstakel zijn. Je moet immers aan zoveel dingen denken, dat het niet vreemd is als je dingen over het hoofd ziet.

Daarom heeft Immovlan een praktisch lijstje opgesteld met 5 verhuistips die je zeker niet mag vergeten voordat je naar je nieuwe woonst trekt!

#1 De vriezer ontdooien

Wanneer je op tijd je vriezer laat ontdooien, is dit een weinig tijdrovend klusje. Doe je dit last minute, dan kan dit voor bevroren (of natte!) ellende zorgen. Zorg dus dat je tijdig voor je verhuis je vriezer leegruimt en het smeltwater opvangt.

#2 De poetshulp opzeggen

Verhuis je naar een andere regio of andere stad? Dan is het wellicht niet mogelijk dat je poetshulp kan meeverhuizen. Wel zo fijn om haar (of hem) niet op het laatste moment van de verhuisplannen op de hoogte brengen, of het poetsbureau waarvoor jouw hulp voor werkt. Zij moeten immers op zoek naar een andere bron van inkomsten. Nog een tip: stel je poetshulp voor aan de nieuwe bewoners!

#3 Geheime opbergplek?

Heb je een geheime opbergplekje in huis? Loop ze nog even na voordat je de deur definitief achter je in het slot trekt.

#4 Verhuisverlof

Ga je arbeidscontract en CAO even na of je recht hebt op verhuisverlof. Wellicht heb je een paar vrije dagen die je kunt opnemen tijdens de verhuizing. Handig om wat extra tijd te hebben voor het uitpakken van de talloze dozen! Er zijn weinig sectoren waar verhuizen in aanmerking komt voor ‘klein verlet’, maar als je het niet controleert, grijp je natuurlijk altijd ernaast.

#5 Fotografeer de wirwar aan snoeren

Niets zo frustrerend als het opnieuw aansluiten van je televisie, computer of eender ander elektrisch apparaat. Om een complete chaos met vreemde kabeltjes en gekleurde snoeren te voorkomen, maak je best op voorhand een foto van hoe de wirwar aan snoeren ineen steekt.