5 veelgemaakte fouten bij het verhuizen

24/10/2018

Verhuizen mag dan misschien klinken als kinderspel, maar vaak loopt het toch in het honderd. Omdat alle fouten al wel eens gemaakt zijn, zetten we hier een 5-tal veel voorkomende missers op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

Misser 1: Starten zonder plan

Het verhuizen aanvatten zonder enig plan, dat is vragen om problemen en hoog oplopende frustraties. Een degelijke planning geeft duidelijk aan wat er moet gebeuren, wie wat doet en wanneer. Zo stel je de zaken duidelijk en weet iedereen waar zich aan te houden. Het kost wat meer moeite vooraf, maar je plukt er zonder twijfel de vruchten van.

Misser 2: Een falend verhuisteam

Een heleboel vrienden uitnodigen om te komen verhuizen kan best fun zijn, maar niet als ze er te veel mensen zijn, er te weinig komen opdagen of ze simpelweg maar wat rondlummelen. Te veel handen zijn inefficiënt en mensen gaan al snel in de weg lopen. Schat in hoeveel hulp je nodig hebt en inviteer enkel mensen waar je echt op kan rekenen. Besef bovendien dat je het vaak maar beter aan professionals overlaat. Als je meer pauzes neemt dan dat je aan de slag bent, dan is er iets mis.

Misser 3: Vergeten de verhuisdozen te labelen

Stop al je spullen gestructureerd en per ruimte in dozen en label deze duidelijk. Het bespaart je heel wat tijd bij het uitpakken in je nieuwe woonst, dat geven we je op een briefje. Zo hoef je immers niet elke doos open te maken voor je kan uitpakken. Een duidelijk, helder systeem dat voor jou klaarheid schept is voldoende om de chaos te bedwingen.

Misser 4: Alles verhuizen

Ga je echt alles meenemen? De periode net voor je verhuis is de ideale periode om afscheid te nemen van wat spulletjes. Je gaat onbruikbaar materiaal toch niet mee verhuizen? Zo moet je niet alleen minder verhuizen, als je met een professionele verhuisfirma werkt bespaar je nog geld ook.

Misser 5: Geen parkeerplaats voorzien

We geven het maar even mee, een verhuiswagen heeft best wel wat plaats nodig. Vergeet dus zeker geen parkeerborden aan te vragen indien nodig en zorg dat er voldoende vrije ruimte voor de verhuiswagen is. Doe dit trouwens ook bij de woning waar je naartoe verhuist, anders kom je daar in de problemen.