Zo voel je je snel thuis in je nieuwe woning

12/06/2018

Bij verhuizen komt heel wat kijken, maar het belangrijkste is misschien wel dat je je snel thuis voelt in je nieuwe huis. Voor je je ergens thuis voelt duurt het meestal wel even, maar je kunt dit proces versnellen. Hoe? Wij geven je alvast enkele nuttige tips mee. Zo maak je sneller van je huis een thuis.

Een succesvolle verhuis start sowieso met een goede planning. Er als een kip zonder kop aan beginnen, zorgt enkel maar voor bijkomende stress. Als alles netjes geregeld is, zal je je veel sneller comfortabel voelen in je nieuwe stekje. Houd het in je achterhoofd.

Maak één ruimte "doosvrij"

Net na de verhuis kan het in je nieuwe woning nog een rommeltje zijn. Het is dan ook belangrijk dat je minstens één ruimte hebt waar de verhuisdozen en spulletjes je niet overweldigen. Probeer één kamer volledig in te richten en zo snel mogelijk doos-vrij te maken. Zo heb je op zijn minst één ruimte die ‘af’ is en waar je je kunt terugtrekken. Jouw oase van rust.

Houd de controle tijdens de verhuis

Zijn je vrienden niet echt klokvast, maken ze het al snel te sociaal en gaan ze niet echt zachthandig om met je spullen, dan kan je maar beter overwegen een verhuisdienst onder de arm te nemen. Het kost misschien wat meer, maar bespaart je heel wat frustraties. Trommel je je vrienden toch op, zorg dan dat je de regie behoudt en werkt volgens een schema. Enkel zo werk je efficiënt en loop je je niet te ergeren.

Geef je spullen een vaste plek

Wil je echt weken of maanden uit je verhuisdozen leven? Geef je spullen zo snel mogelijk een vaste plek. Je zal er waarschijnlijk ook al snel achterkomen dat je oude spullen niet altijd matchen met je nieuwe woonst. Wees niet bang om afscheid te nemen van spullen! Verhuizen is veranderen, zeker in het begin. Hoe sneller je knopen doorhakt, hoe sneller je rust vindt.

Spendeer tijd in je huis

Breng in de beginfase tijd door in je huis, zo wen je aan je nieuwe woonst. Kijk eens een serie helemaal uit, laat vrienden langskomen of spendeer een weekend met magazines in de zetel. Je voelt je sneller thuis.

Maak kennis met de buren

Woon je in een appartementsgebouw dan kan het leuk zijn de medebewoners met een kaartje te laten weten dat je de nieuwe bewoner bent. Nee, je hoeft je niet overal persoonlijk te gaan voorstellen. Hoe sneller je je in de buurt integreert, hoe sneller je je thuis voelt.