Je balkon inrichten doe je zo

1/07/2016

Serieus, is er iets heerlijker dan met een kopje vers dampende espresso op je balkon te hangen terwijl de stad ontwaakt? Oké ja, er vallen wel wat dingen te bedenken … maar feit is dat wie houdt van het stadsleven er vast enorm van geniet. Op voorwaarde dan wel dat je stadsbalkonnetje leuk is ingericht, en dat doet je zo:

 

Tip 1: Het gras is niet groener aan de andere kant

Dat gras en een balkon niet samengaan? Zo niet waar! Gras is net een een creatieve oplossing voor die vaak saaie grijze balkonvloer. Bekleed je vloer met kwaliteitsvol kunststof gras om van een écht buitengevoel te genieten. Geen addertjes onder het gras? Nope, enkel plusjes want dit stukje groen hoef je bovendien nooit af te rijden.

Tip 2: Wow-wand

Bloemen en planten kan je een plaats geven aan de wand. Dat heeft zelfs een naam, verticaal tuinieren. Heel leuk is het wanneer je verschillende bloembakken gaat combineren: zwarte rechthoekige bakken, vierkante houten exemplaren, ronde kleurrijke modellen, … Vul ze met seizoensbloemen- en planten, zo geniet je telkens van een nieuw stukje natuur! Je kan je bakken trouwens ook gebruiken om kruiden in te houden: tijm, rozemarijn, munt, … heerlijke geuren.

Tip 3: Licht in de lucht

Erg sfeervol is het wanneer je lampionnen over de lengte van je balkon hangt, gemakkelijk voor wie ’s avonds graag buiten door een tijdschrift bladert. Kaarsen en hangende theelichtjes zijn vurige must-haves voor de eerder romantische aangelegenheden.

Tip 4: Denk multifunctioneel

Hoe gemakkelijk is het als spullen op je balkon verschillende functies hebben? Schaf je een houten kratje aan dat met een kussentje op lekker zit, maar evengoed dient om niet weerbestendige spulletjes in op te bergen. Multihandig!

Tip 5: Overal kussens

En dekens. Hoe meer, hoe knusser! Je balkon mag dan wel niet ruim zijn, toch zijn een stapel kussens met bijhorende dekens geen overkill. Combineer enkele hippe kleurtjes en stofjes bij elkaar voor een échte Bohemien terraslook en laat die late zomeravonden maar in groten getale aanrukken.
 

Heb jij nog tips om van je stadsbalkon een knap knus stukje te maken?
 
 
Tekst: Evelien Verhauwert
 
 
{{NEWSLETTER_BOX}}