3 tips voor een supergezellig tuinfeest

28/07/2016 - partner: Immovlan.be

Joepie, zomer, dus tijd voor een tuinfeestje! Dit heb je nodig om er een magische avond van te maken: lekker eten, hippe drankjes, plezant gezelschap én een smaakvolle aankleding. Hanteer deze 3 tips en maak er alvast een onvergetelijk feest van…

 

1. Knusse aperohoek

 
Aperitieven, dat mag best eindeloos lang duren! Dit moment is de start van je avond en zet meteen ook de toon. Scoren doe je enerzijds door een verrassende drankkeuze te maken, maar ook door een aangename omkadering te voorzien. Want eerlijk, aperitieven aan de eettafel is ook maar gewoontjes en met zijn allen wat onhandig in een kringetje staan is misschien toch wat nineties.
 
Waarom creëer je geen knus aperohoekje in je tuin? Dit is hoe je dat doet: leg een grote waterbestendige plaid op het gras neer en geef de boel wat kleur met enkele grote kussens, draai vervolgens een lege bloembak om en maak er een tafeltje van waar je alvast je plateau met glazen en een tof vaasje met een enkele bloem op zet, plaats vervolgens enkele theelichtjes rondom, zorg voor een zomers muziekje en borrelen maar. 
 

2. Aan tafel!

 
Een mooie tafel vraagt om een mooie avond. Mogen daarbij niet ontbreken: een zonnig tafelkleed, een kleurrijk servies, servetten met modern motief, verse bloemen en kaarsjes. Om het tafelmoment uniek te maken, kan je bijvoorbeeld stoffen DIY broodmandjes maken (zie Pinterest voor ideetjes), je stoelen versieren met papieren bloemen en je drankjes serveren in hippe glazen met een tropisch rietje.
 
Leuk is het trouwens ook wanneer je de tafel in de buurt van een boom zet waar lampionnen inhangen. Sowieso een 10 voor sfeer en gezelligheid!
 

3. Blijven hangen

 
Eens per jaar mag dat wel, zo een tuinfeest geven dat duurt tot in de vroege uurtjes. Sfeerverlichting zorgt er alvast voor dat iedereen zich lekker relax voelt. Plant enkele vuurfakkels in de tuin, plaats candle bags, hang lampionnen op… Een vuurkorf en enkele knusse dekentjes zorgen trouwens voor een instant kampvuurgevoel, haal die marshmallows maar boven.
 
Heb je zelf ook tips om een tuinfeest op te leuken? Dat horen wij graag! Op een zomer barstensvol geslaagde feestjes.
 


Tekst: Evelien Verhauwert