Propaangas voor iedereen?

27/04/2017

Ann en Hannes hebben een tijd geleden een grond gekocht in Vlaams-Brabant. Ondertussen staat hun huis er en genieten zij sinds vier maanden van de voordelen van een ondergrondse gastank van Antargaz. Tijd voor een interview!

 

Waarom hebben jullie voor een gastank gekozen als energiebron? 

In ons vorig huis verwarmden we ons op mazout. Voor ons nieuw huis hadden we een energiebron nodig dat zowel voor de verwarming kon zorgen, als voor ons kookvuur. Ik wou heel graag opnieuw kunnen koken op gas! Na de aankoop van de bouwgrond, hebben we dan ook alle voor- en nadelen van de verschillende energiemogelijkheden op een rijtje gezet. Gezien er geen aardgasaansluiting is tot aan ons huis (en het veel te kostelijk zou zijn om deze aan te leggen), waren onze laatste twee opties: mazout of propaangas uit een tank. Na opzoekwerk via het internet, hebben we de knoop doorgehakt om met een gastank te werken.
 

Hoe verliep het eerste contact met de gasmaatschappij?

Na de keuze voor een gastank, is er een vertegenwoordiger van Antargaz langsgeweest. Zohier legde ons alle informatie uit, de voor- en nadelen, de volgende fasen in de plaatsingsprocedure, de verschillende leverings- en betalingsmogelijkheden,… Na een goed gesprek waren we verkocht om met Antargaz in zee te gaan en kozen we voor een ondergrondse gastank in onze tuin.
 

Hoe hebben jullie de plaats van de tank in de tuin gekozen?

Zohier legde ons uit dat er een aantal wettelijke veiligheidsafstanden zijn voor het plaatsen van een tank. Zo is er een minimum afstand tot het huis, tot de eigendomsgrens, tot de openbare weg,… Bovendien werd ons ook uitgelegd dat de afstand die de chauffeur van de vrachtwagen moet afleggen niet te ver mag zijn (gasslang kan maximum tot 50m gaan). Uit praktische redenen hebben we dan gekozen om de gastank zo dicht mogelijk bij de weg te plaatsen.
 

Jullie hebben een ondergrondse gastank, waarom deze keuze?

Eerst wisten we zelfs niet dat dit bestond. De keuze hebben we uiteindelijk samen met onze tuinman gemaakt, om toch een prachtig uitzicht op onze tuin te kunnen behouden! Op deze manier is de gastank volledig geïntegreerd in onze tuin.
 

Hoe verliep de plaatsing van de gastank?

We hadden ervoor gezorgd dat onze tuinman eveneens aanwezig zou zijn de dag van de plaatsing. Hij heeft nadien de volledige tuin genivelleerd en de plaatsing verliep zonder enig probleem en volgens afspraak.
 

Op welke manier bestellen jullie een gaslevering?

We hebben gekozen voor afstandspeilmeter. Hierbij hebben we een apparaatje in huis dat in contact staat met de tank. Op dat apparaatje kunnen we steeds het huidige gasniveau in onze tank consulteren. Staat het pijltje lager dan 30%, dan bellen we naar Antargaz voor een nieuwe levering propaangas. Er werd ons ook de mogelijkheid uitgelegd van automatische belevering, maar dat leek ons niet efficiënt voor ons gasverbruik.
 
Gezien we nu 4 maanden in het huis wonen, is er al 1 keer een levering geweest. Het grote voordeel is dat men zelfs niet aanwezig hoeft te zijn wanneer de vrachtwagen langskomt om de gastank te vullen!
 

Maakt u gebruik van de extra services van Antargaz, zoals gratis beurstickets, bepaalde acties, nieuwigheden op de website, het online klantenportaal,…?

Tot nu toe hebben we daar nog geen gebruik van gemaakt, omdat we hier niet volledig van op de hoogte waren en er momenteel geen tijd voor is. Leuk om te weten dat dit bestaat, ik ga vanaf nu de website van Antargaz regelmatig raadplegen! Wij zijn in ieder geval ontzettend tevreden over de service van Antargaz en zouden iedereen aanbevelen om met Antargaz samen te werken als energieleverancier!
 
 
{{NEWSLETTER_BOX}}