5 tuinproblemen en hoe er komaf mee te maken

30/05/2017

Nu gans België weer in de tuin aan het klussen is, voel jij het misschien ook kriebelen? Alleen, je botst op best wel wat problemen maar hebt geen idee hoe ze aan te pakken. Hier zijn alvast 5 veelvoorkomende tuinproblemen mét hun oplossing. Zo geniet ook jij deze zomer optimaal van je tuin…

Probleem 1: Je hebt geen idee hoe eraan te beginnen

Misschien heb je je tuin wel een tijdje verwaarloosd of heb je net een nieuw droomstekje gekocht maar is de tuin een drama? Begin met kleine stapjes en begin gewoon bij de deur. Neem de tuin grondig in je op, bepaal wat er mag blijven en wat er moet verdwijnen, stroop die mouwen op en begin er aan. Een andere oplossing is er niet!
 

Probleem 2: Je tuin is te droog

Dan zit je waarschijnlijk opgescheept met klei- of leemgrond, die wordt keihard bij droog weer. Je kan deze uiteraard bewerken de juiste producten en meststoffen, maar kiezen voor klimaatbestendige planten is altijd verstandig. Zij overleven net iets makkelijker in deze barre omstandigheden.
 

Probleem 3: Je bent die slakken echt wel beu

Is je tuin vergeven van de slakken? Er zijn planten waar slakken niet wild van zijn. Glimmende en harige bladeren schrikken slakken af. Zo heeft wolfsmelk scheidt wolfsmelk bijvoorbeeld giftige stoffen af die deze slijmbal op afstand houden. Ook de wijze raad van tante Kaat doet nog steeds wonderen: strooi koffieprut of zand rond je planten, ook dat houdt slakken op een afstand.
 

Probleem 4: Je bent de inkijk van de buren beu

Lieve mensen hoor die buren, maar je wilt toch wat privacy? Met de juiste boompjes kan je al heel wat oplossen als een schutting geen optie is. Het bladerdak van de esdoorn of magnolia is daarvoor ideaal.
 

Probleem 5: Je tuin bestaat quasi volledig uit tegels

Dit hoeft geen drama te zijn! Met potplanten in verschillende vormen en met verschillende hoogtes kan je heel leuke dingen doen! Zo doen bijvoorbeeld de Afrikaanse lelie en de vijgenboom het uitstekend in potten. Met de juiste decoratie er tussen verwerkt wordt het helemaal een feest. Die tegels zullen niemand nog storen!
 

door kevin Stickens

Bron: Weekend Knack

{{NEWSLETTER_BOX}}