5 tips om je terrasavonden nog fijner te maken

22/08/2017

Hopelijk volgen er nog een aantal, want geef toe: terrasavonden zijn toch heerlijk. Genieten van het gezelschap, een hapje en een drankje en de fijne setting, meer moet het niet zijn. Om dit gevoel nog wat extra te versterken geven wij alvast 5 tips mee die deze avonden nog mooier en intenser maken. Geniet!

1. Voorzie een parasol

Als de zon dan eens voluit straalt, kan het al snel te warm worden, een parasol biedt dan de oplossing. Kies voor een exemplaar met een knikarm, waardoor je zelf kan bepalen waar de schaduw valt. Ben je geen fan van een parasol, dan kan een terrasoverkapping misschien een permanente oplossing bieden. Met een druk op de knop rol je deze uit en weer in.

2. Kies voor sfeervolle verlichting

Een sfeervol verlichte tuin geeft zeker en vast een meerwaarde. De verstandigste keuze is tegenwoordig ongetwijfeld ledverlichting. Plaats deze verlichting wat verderop in de tuin, zodat je het licht niet rechtstreeks in de ogen krijgt. De romanticus kiest voor een geelachtig licht, terwijl bij een moderne woning een wittere verlichting perfect tot zijn recht komt. Weet dat kaarsen voor wat extra sfeer zorgen, maar ook een vuurkorf is een valabele optie.

3. Hou de verwarming binnen handbereik

In ons landje kan het ’s avonds snel afkoelen dus wat bijkomende verwarming is altijd aangewezen. Heb je een wat ruimer terras dan kan een open haard, die dienst kan doen als barbecue, perfect. Terrasverwarmers zijn er in alle mogelijke maten en vormen, dus ook op dat vlak is er keuze zat. Heb je het liever wat sfeervoller? Haal dan de vuurkorf of –schaal maar boven.

4. Ga voor groen

Het klinkt evident, maar niet elke tuin is natuurlijk even groen. Ga voor een heleboel planten en bloemen om je terras op te fleuren, ze schenken je instant happiness. Ook een kruidenbak kan leuk zijn, je hebt dan gelijk je ingrediënten bij de hand.

5. Maak het loungy

In de tuin wil je toch relaxen? In de moderne lounges – die vaak verstelbaar zijn – kan je ook perfect eten. Zo combineer je het beste van beide werelden. Hout en teak blijven alvast populair, maar de kleur zwart verovert het terras stormenderhand. Het zwart steekt goed af bij al het sobere Scandinavische geweld.

Een tip? Voorzie een stijlvolle opbergbox op je terras, dan hoef je niet altijd met het materiaal te sleuren.

Geniet van die extra lange avond!

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}