Tuinverlichting: 3 draadloze oplossingen!

10/09/2021

Het is waarschijnlijk een grote frustratie: je hebt deze zomer goed gewerkt in je tuin, maar je kunt er niet meer echt van genieten nu de dagen korter worden! De oplossing? Verlicht je tuin! Ja, maar wat te doen als je noch het verlangen noch de middelen hebt om overal in de tuin elektriciteit te leggen?

Randy Fath

1. Een armatuur op zonne-energie!

Of het nu gaat om fakkels, lantaarns, of zelfs strips of lichtgevende ballen, er zijn onwaarschijnlijk veel oplossingen op zonne-energie! Hoe werkt dat? Via een batterij die overdag oplaadt via fotovoltaïsche cellen. Sommige modellen werken automatisch via een lichtsensor. Het probleem is dat de verlichtingstijd vrij beperkt is… Het zal ook nodig zijn om ze op een strategische plek te plaatsen, met overdag veel zonneschijn!

2. Een armatuur met een oplaadbare batterij

Toegegeven, regelmatig opladen van de batterij kan misschien behoorlijk vervelend lijken. Maar er is een voordeel aan deze formule: het is niet nodig om ze overdag op een zonnige plaats te installeren! De levensduur is ook vrij goed. Je vindt vooral veel extreem krachtige LED-spots!

3. Alternatieve energie

Zuinige en vrij krachtige petroleumlampen zijn eenvoudig te installeren. Als het idee om olie te gebruiken je afschrikt, heb je nog steeds de optie van kaarsen. Merk op dat dit niet de veiligste keuzes zijn…