4 ideeën om supereenvoudig een tuinpad aan te leggen!

9/07/2021

Om te voorkomen dat u uw prachtige gazon vertrapt en om uw tuin een beetje karakter te geven, is een tuinpad een ideale oplossing die zeer eenvoudig te realiseren is. Hier zijn 4 ideeën!

1. Grind

Dit is de gemakkelijkste optie! Er zal echter een anti-worteldoek nodig zijn om onkruidgroei te voorkomen. Het resultaat is een aangenaam uitzicht, dat niet glibberig wordt in de winter en erg goedkoop uitvalt. Bovendien bestaat grind in verschillende kleuren…

2. Stenen of betonnen tegels

Een andere eenvoudige formule om te installeren: stenen of betonnen tegels. Ook hier bestaan verschillende modellen. Kijk echter uit om geen tegel te plaatsen die bedoeld is voor het interieur: die zal waarschijnlijk de eerste vorst niet overleven! Voor meer stijl, of zelfs cachet, kan ook de optie ";niet Japans" overwogen worden.

3. Houten planken

Een oude Europallet kan ook dienen! Demonteer de houten planken en behandel ze goed. U kunt een pad aanleggen of ze per 3 of 4 gegroepeerd leggen. Het onderhoud lijkt voor sommigen misschien vervelend, maar het resultaat maakt het zeker de moeite waard. En het is ongetwijfeld de meest duurzame optie. Het is een alternatief voor de klassieke roosters.

4. Houtsnippers

Voor een meer ";natuurlijke", om niet te zeggen ";wilde" sfeer, zijn houtsnippers perfect geschikt. Ook dit is een zeer goedkope en eenvoudige oplossing om te plaatsen. Aarzel niet om het pad te omringen met LED-buitenlampen, gewoon om ‘s nachts helder te zien!