Dit is geen cactus!

7/05/2021

Ook al ziet deze plant eruit als een cactus, het is er geen! Daarom heeft hij iets meer aandacht nodig dan zijn neef uit de cactusfamilie.

Dit is de euphorbia, een plant die zowel majestueus als elegant is en eruitziet als een cactus, maar die niettemin uit de familie van vetplanten komt en niet de cactussen. Terwijl die laatsten relatief gemakkelijk te onderhouden zijn en slechts zelden bewaterd moeten worden, iets meer in de lente, en in de zomer een lichte bemesting vragen, vereist de euphorbia iets meer aandacht.

Welke locatie?

De euphorbia, of het nu een Ingens, Trigona of Pulcherrima is, voelt zich bijna overal goed, aangezien hij ook een occasionele luchtstroom of droge lucht verdraagt. Een temperatuur tussen de 10 en 26 graden wordt aanbevolen voor een vlotte groei.

Welke lichtsterkte?

Deze vetplant apprecieert helder licht, bij voorkeur indirect. Hij verdraagt eveneens een beetje directe zon, zolang het niet de warme stralen van de zomermaanden zijn.

Hoe zit het met water geven?

De Euphorbia moet in het voorjaar en de zomer matig bewaterd worden, en nog minder in de herfst en de winter. Voor wat kunstmest betreft: dien dat eenmaal per maand toe in de lente en in de zomer.

Tot slot het onderhoud

Kies voor een zware pot om te voorkomen dat de plant, die gemakkelijk een meter hoog kan worden, omvalt. Pas op dat u de uiteinden van de plant niet beschadigt, want dit kan de groei ernstig vertragen. Stof regelmatig af met een licht vochtige doek. Verpot de plant alleen als hij te krap in zijn pot zit!