5 redenen om je tuin te overkappen

18/01/2021

Je tuin overkappen? Gezellig! Er zijn heel wat overkappingen mogelijk, denk bijvoorbeeld maar aan een veranda. Maar ook een pergola of gespannen doek, kunnen perfect. Wij geven je alvast 5 goede redenen mee om je tuin alvast een deeltje te overkappen.

Reden 1 l Gezellige sfeer

Het overkappen van je tuin, maakt het geheel wat intiemer en sfeervoller. Door de beschutting creëer je geborgenheid. Helemaal gezellig maak je het door de muren te decoreren en/of sfeerverlichting te voorzien. Een schilderij, wat kussens en een aantal kaarsjes maken al een wereld van verschil.

Reden 2 l Schaduw

Terwijl je overdag geniet van de schaduw van je overkapping, blijft het hier ‘s avonds net wat warmer. Thuiswerken is een stuk leuker als je het in de schaduw buiten kunt doen. ‘s Avonds geniet je dan weer van de vastgehouden warmte. Zo verleng je de avonden omdat je langer kunt blijven buiten zitten.

Reden 3 l De meubels en andere spullen kunnen blijven staan

Zelfs bij gietende regen kun je alles buiten laten staan onder je overkapping. Kussen, accessoires en alle andere spullen staan er droog. Gedaan met gehaast alles opruimen omdat er een bui aan komt. Heb je wat ruimte, dan kun je onder je overkapping zelfs een buitenkeuken plaatsen.

Reden 4 l Langer buiten genieten

Ook tijdens de wat frissere avonden, kun je onder je overkapping buiten nog genieten van je tuin. Met een buitenhaard, heater of ander verwarmingsoplossing is het hier vaak heerlijk toeven.

Reden 5 l Meerwaarde bij verkoop

Hoewel ongetwijfeld niet iedereen wild zal zijn van een tuinoverkapping, geeft het toch een meerwaarde aan je huis. Een tuinoverkapping vergt vaak toch wel een stevige investering, maar die kun je in principe ook jaren later nog voor een stukje recupereren.

Je merkt het: investeren in een overkapping kan zeker en vast de moeite waard zijn. Er zijn ook flexibele oplossingen die een kleinere investering vergen, zodat je het zonder al te veel risico kunt uitproberen.