Richt je balkon eens origineel in

7/09/2020

Je balkon inrichten? Niet moeilijk, maar misschien kun je wel wat inspiratie gebruiken. Ook van een klein balkon kun je wat moois maken. Wij geven je alvast enkele tips mee.

Begin met een plan

Wil je je balkon inrichten, begin dan met het plannen van de indeling. Begin niet lukraak met potten te plaatsen, maar denk na over de inrichting, de sfeer en de plaatsing van je decoratie. Zorg dat het geheel ook functioneel blijft.

Ga voor efficiënt

Op de meeste balkons is geen zee aan ruimte en dan is efficiënt omspringen met de beschikbare centimeters essentieel. Ga voor opklapbaar, plaats geen overbodige planten en potten, kortom: houd het lekker compact.

Tips voor je planten

Een overvloed aan planten is meestal geen optie, maar met een klimplant en spandraden creëer je in geen tijd een groene oase. Balkonbakken kunnen ook zeker een aanvulling zijn. Je planten op het balkon moeten vaak heel wat doorstaan, dus ga bij voorkeur voor stevige plantensoorten. Denk maar aan: sedum, klimop of waarom geen cactus? Wil je voor een echte evergreen gaan: dan zit je nooit fout met viooltjes.

Voldoende schaduw

Staat de zon vol op je terras, dan kun je me doeken of een leuke parasol voor schaduwplekjes zorgen. Vaak zullen ook de bloemen en planten dit weten te waarderen. Op zoek naar nog meer verkoeling? Opteer voor een bladerdek. Wil je helemaal klaar zijn voor bloedhete temperaturen, dan is een vernevelaar al lang geen luxe meer.

Kussen staan voor gezelligheid

Afhankelijk van de omvang van je terras, kun je er meer of minder meubeltjes op kwijt. De nodige accessoires zorgen alvast voor gezelligheid. Kussens met verschillende prints zijn altijd een succes.

Klein terras? Ga de hoogte in

Een kleine vloer? Ga de hoogte in en benut de muren en je plafond (eventueel). Verticaal tuinieren is een echte trend en er zijn heel wat oplossingen voor op de markt. Er zijn genoeg leuke rekjes verkrijgbaar om te stapelen naar hartenlust.