Een parasol kopen? Hier moet je op letten!

21/08/2020

Met zomers die steeds warmer worden, groeit de parasol uit tot een onmisbaar item in de tuin. Ga je over tot de aankoop van een parasol, dan let je maar beter op de onderstaande zaken. Zo geniet je optimaal van de schaduw én de uitstraling.

1. Welk type parasol kies je?

Ga je voor een middenstok of een zwevend exemplaar? De parasol met een stok in het midden is de populairste variant, wegens de stabiliteit. Bij een zwevend exemplaar staat de stok aan de zijkant, waardoor je er minder last van hebt. Je kunt er op deze manier makkelijker meubels onder plaatsen.

2. De vorm?

Rond of vierkant: een nieuwe keuze die je moet maken. Een vierkant exemplaar zorgt voor net iets meer schaduw. Het nadeel is dan weer dat bij een vierkante parasol de baleinen langer zijn, waardoor ze moeilijk te sluiten vallen, waardoor ze minder met een tafel en meer met een lounge matchen.

3. Het materiaal?

De doeken van een parasol zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende materialen. Ook op het vlak van de mast kun je kiezen tussen hout, staal of aluminium. Hout geeft charme, maar vergt het meeste onderhoud en kan verkleuren. Aluminium wordt vandaag de dag het meest gekozen, als is het wat duurder dan staal. Het gaat lang mee en weegt weinig. Ga je voor een groot exemplaar, dan kies je het best voor een betonnen of een granieten voet.

4. De parasolvoet?

Naast een vaste parasolvoet zijn er ook rollende exemplaren, handig als je de parasol op meerdere plaatsen wil inzetten. De voet niet zien? Dan kun je deze ook ingraven of laten inwerken.

5. Trends?

Ben je trendgevoelig? Dan kun je ook met de laatste parasoltrends rekening houden. Duurzame parasols winnen zeker terrein en ook ronde parasols zijn momenteel populair. Ook verlichting en verwarming kunnen tegenwoordig in de parasol verwerkt worden, waardoor je ook op net iets mindere dagen en avonden van de parasol geniet. Wil je iets helemaal anders? Bekijk dan ook de mogelijkheden van zonneschermen eens.